Conte: Vidio sam zalaganje igrača, na svemu ostalom moramo raditi

Fudbaleri Intera se spremaju za novu sezonu

Conte: Vidio sam zalaganje igrača, na svemu ostalom moramo raditi

S. Bošković

Fudbaleri Intera se pod vodstvom novog trenera Antonia Contea polako spremaju za novu sezonu.

Nerazzurri su danas u okviru International Championship Cupa snage odmjerili s Manchester Unitedom, te su poraženi rezultatom 1:0.

Conte, koji je doveden da Inter vrati na pravi put ističe da je zadovoljan stvarima koje je vidio u današnjoj utakmici.

"Što se tiče pozitivnih stvari, vidio sam zalaganje kod igrača. To je veoma važna stvar u ovom trenutku jer je došlo nakon teških i iscrpnih treninga", riječi su sjajnog stručnjaka, koji je još rekao:

"Naravno, potrebno je još mnogo napretka pogotovo kad je u pitanju posjed lopte i presing, ali to su stvari za koje je potrebno vremena kako bi se implantirale u tim. No, imamo na osnovu čega raditi. Potrebno je da igrači zadrže pozitivan duh i želju da budu dobri. Moramo raditi na svemu, a nemamo previše vremena da se odmorimo od ove utakmice. Pored igranja mečeva moramo i trenirati kako bi postali bolji", rekao je Conte.

Fudbaleri Intera će u okviru ICC-a odigrati još dva meča, proti Juventusa i Tottenhama.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi