Conte: Moram razgovarati s čelnicima Intera jer imamo problem

Italijanski stručnjak nije baš zadovoljan

Conte: Moram razgovarati s čelnicima Intera jer imamo problem

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Antonio Conte na kraju prošle sezone odlučio je da preuzme klupu Intera. 

Inter se na kraju prošle sezone zahvalio na saradnju Lucianu Spallettiju, a umjesto njega na klupu kluba s Meazze stigao je Conte. Jasno je da se od njega očekuje da vrati Inter konačno u sami vrh iako mu neće biti nimalo lako.

Conte nije zadovoljan situacijom na početku priprema jer je očekivao da će se riješiti većina problema kada je u pitanju igrački kadar. No, pred Interom je tek dovođenje zvučnijih pojačanja, ali i prodaja igrača koji su otpisani poput Maura Icardija.

Trenera Intera izjavio je da mu veći problem predstavljaju igrači koji trebaju napustiti klub jer žele osloboditi prostor za pojačanja. Conte je poručio da će razgovarati s čelnicima kluba jer je jasno da postoji neki problem.

"Nema potrebe demantovati činjenice da imamo neke poteškoće. Još uvijek je poprilično veliki problem igrača koji dolaze i odlaze. Prvenstveno mislim na one što će napustiti Inter".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Iskreno, dosta smo iza rasporeda planiranih priprema ekipe zbog toga što ne znamo koje igrače ćemo imati na raspolaganju. Bilo je tu neki plan i raspored, ali ne ide kako treba. Razgovarat ću s čelnicima jer imamo problem u tome i moramo ga riješiti što prije", rekao je Conte.

Inter će sigurno prodati Maura Icardija koji uopšte ne trenira s ekipom, a najvjerovatnije da će njegovim stopama i Radja Nainggolan. Od mogućih pojačanja u posljednje vrijeme najviše se spominju Edin Džeko i Romelu Lukaku, ali pregovori ne idu tako lako kako se očekivalo.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi