Conte: Željeli smo pomoći Begoviću, ali nije do nas

Trener Chelseaja

Conte: Željeli smo pomoći Begoviću, ali nije do nas

Unatoč želji da promijeni sredinu Asmir Begović će, ipak, kraj sezone dočekati na Stamfrord Bridgeu. 

Čelnici Chelseaja su ovog januara imali namjeru da udovolje Begoviću i prodaju ga u Bournemouth, no od toga na kraju nije bilo ništa jer londonski klub nije uspio pronaći zamjenu. Prvi na listi želja bio je Craig Gordon  iz Celtica.

"Pokušali smo da dovedemo Gordona i samim time pomognemo Begoviću, kojem je u cilju da brani svake sedmice. Ipak, iz Celtica su nam jasno poručili da Gordon nije na prodaju", izjavio je Conte za britanske medije.

Bournemouth je za Begovića bio spreman izdvojiti 10 miliona funti, a u slučaju da se transfer realizirao, to bi našem golmanu ujedno bio i povratak u ovaj klub. Prethodno je Begović u Bournemouthu boravio na posudbi 2007. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi