Copa America: Brazil remizirao protiv Ekvadora

Peru upisao minimalnu pobjedu

Copa America: Brazil remizirao protiv Ekvadora

Endin Čaušević

Reprezentacija Brazila odigrala je bez golova protiv selekcije Ekvadora u prvom kolu grupe B Copa Americe, dok je Peru sa 1:0 savladao Haiti.

Iako se od Brazilaca uvijek očekuju pobjede, ovaj put se selekcija Dunge morala zadovoljiti samo sa jedinim bodom protiv selekcije Ekvadora. Prvu šansu imao je Ekvador u petoj minuti kada je Bolanos zaprijetio, ali je lopta otišla pored gola.

Samo minutu kasnije Brazil je imao fenomenalnu priliku. Coutinho je bio u sjajnoj šansi, ali je golman Ekvadora uspio zaustaviti njegov udarac. Isti igrač je u 18. minuti imao još jednu dobru šansu, ali je lopta otišla pored gola.

U finišu prvog poluvremena Ekvador je ponovo zaprijetio. Ovaj put Enner Valencia je pokušao iz slobodnog udarca, ali je Alisson bio na visini zadatka.

U drugom poluvremenu igralo se većinom između dva šesneasterca. Najbolju priliku imali su Brazilci u samom finišu utakmice kada je Lucas nakon centaršuta uputio udarac, ali je lopta završila tik pored lijeve stative gola Ekvadora.

U istoj grupi odigrana je i druga utakmica između Haitija i Perua. Minimalnu pobjedu ostvario je Peru, a heroj je bio iskusni napadač Guerrero koji je postigao jedini gol u 61. minuti utakmice.

Peru je prvi u grupi B sa tri osvojena boda, a zatim slijede Ekvador i Brazil sa po jednim bodom, dok je Haiti zadnji bez osvojenih bodova.

Copa America, 1. kolo, grupa B:

Brazil - Ekvador 0:0

Haiti - Peru 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi