Coquelin nagovijestio odlazak iz Arsenala u januaru

Nije zadovoljan

Coquelin nagovijestio odlazak iz Arsenala u januaru

Edmir Škorić

Arsenalovom veznjaku Francisu Coquelinu ne dopada se to što ga Arsene Wenger češće ne koristi u igri, pa je najavio i mogući odlazak u januaru naredne godine.

Mladi 21-godišnji Francuz je u klubu od 2008. godine. Nakon što je nastupao za mladu momčad, prekomandovan je u seniore, ali nije zadovoljan svojim statusom u londonskom klubu.

 

"U julu sam otišao vidjeti trenera Arsenea Wengera. Rekao mi je da sam punopravni član momčadi i da računa na men. Pokazao mi je da mi vjeruje. Alex Song je otišao u Barcelonu, a oni nisu kupili nikoga na toj poziciji (zadnjeg veznog)", kazao je Coquelin, dodavši:

 

"Nisam igrao u prve tri utakmice. Ali znam da ću, dobijem li priliku, iskoristiti je. Ne mogu baš biti strpljiv sa 21 godinom. Ovo je godina u kojoj se moram probiti u momčad Arsenala".

 

"Dao sam si šest mjeseci roka, a onda ću vidjeti šta dalje. Ako se ne promijeni ništa, potražit ću svoju sreću negdje drugo. Znam da imam kvalitete za Arsenala", dodao je Coquelin.

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.