Cordoba i Las Palmas sačuvali prednost i prošli dalje

Real Sociedad i Rayo Vallecano ispali

Cordoba i Las Palmas sačuvali prednost i prošli dalje

Večeras su na rasporedu bila četiri susreta šesnaestine finala Kupa Kralja. Nakon što su u prvim susretima napravili iznenađenja, Cordoba i Las Palmas su odigrali svoje uzravtne susrete protiv Real Sociedada, odnosno Rayo Vallecana.

Nakon u prvom susretu Cordobe i Real Sociedada rezultat je glasio 2:0 za večerašnje goste koji su tu prednost uspjeli i odbraniti.

 

Domaće je u prednost doveo Griermann u 20. minuti susreta i tada se činilo kako Cordoba ipak neće proći dalje.

 

Međutim, golovima Kika u 65. i Dubarbiera u 71. minuti gosti su uspjeli da preokrenu rezultat. Konačnih 2:2 postavio je u 86. minuti Agirretxe. Ipak, to nije bilo dovoljno Sociedadu da se spasi ispadanja iz Kupa Kralja.

 

Rayo Vallecano je u prvom susretu šesnaestine finala poražen sa 1:0 od Las Palmasa, a gosti su u večerašnjem uzvratu uspjeli sačuvati prednost i proći dalje.

 

Prvo poluvrijeme nam nije donijelo mnogo uzbuđenja, a očigledna je bila namjera gostiju da se odbrane u ovom susretu.

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sredinom drugog poluvremena, gosti ostaju sa igračem manje, nakon što je Ruben dobio crveni karton

Do kraja susreta domaća ekipa nije uspjela doći do pogotka koji bi je spasio ispadanja.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije