Nakon pet godina napustio Bayern i najavio veliki povratak

Tolisso u Lyonu

Nakon pet godina napustio Bayern i najavio veliki povratak

Edmir Škorić

Corentin Tolisso napustio je ovog ljeta Bayern i vraća se svoj bivši klub Lyon.

Kako prenosi RCB Sport, postignut je potpun dogovor i nedostaje samo ljekarski pregled prije potpisivanja ugovora između francuskog nogometaša i Lyona.

Već krajem maja Bayern je objavio da će Tolisso otići ovog ljeta, pošto mu ističe ugovor i njemački klub nije imao namjeru da se saradnja produži. Stoga je 27-godišnjak počeo da traži novi klub, na kraju pronašao onaj u kojem je već igrao.

Neslužbeno se saznaje da će novi ugovor Tolissa i Lyona biti na snazi do kraja juna 2027. godine.

Tolisso je upravo u Lyonu započeo karijeru. Za seniore je debitovao 2014. godine, a onda je nakon tri godine prešao u Bayern za 40 miliona eura.

No, u bavarskoj ekipi nije oduševio formom. U pet godina odigrao je 117 utakmica u svim takmičenjima, postigao 21 gol i 15 asistencija. Moguće je da bi postignuća bila puno veća da nije bilo čestih povreda. Najtežu povredu zadobio je u septembru 2018. godine. Tada je Tolisso potrgao križne ligamente, zbog čega je bio van terena pola godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kasnije su se pojavile i druge, lakše povrede koje su ga izbacile iz konkurencije. S Bayernom je osvojio pet titula, dva kupa Njemačke i ima jedan trofej u Ligi prvaka.

Ovo će biti drugo veliko pojačanje Lyona nakon što je prethodno dogovoren dolazak Alexandrea Lacazettea iz Arsenala.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi