Ćorić: Hajduku ne pomažu ni tri nova trenera

Optimizam pred derbi

Ćorić: Hajduku ne pomažu ni tri nova trenera

Pretposljednje kolo jesenjeg dijela sezone u HNL-u donijet će derbi između Hajduka i Dinama. 

Na prvenstvenoj tabeli Dinamo ima šest bodova više u odnosu na Hajduk i morat će pobijediti ukoliko želi zadržati korak za prvoplasiranom Rijekom, a svjestan toga i Ante Ćorić koji je proigrao nakon dolaska Ivajla Peteva. 

"Ne želim govoriti o rezultatu, ali želim govoriti o našoj pobjedi. Mi u Split putujemo isključivo po pobjedu, samo nas to zanima. Ako budemo pravi, ako budemo igrali kao, recimo, protiv Osijeka i Lyona u Zagrebu, onda ćemo uvjerljivo pobijediti. To je cijela filozofija. O svemu odlučuje Dinamo. Ako budemo igrali onako kako znamo, Hajduk nema šta tražiti", kazao je Ćorić za Sportske novosti i dodao:

"Hajduku ne mogu pomoći ni tri nova trenera. Ako mi budemo pravi, na razini na kojoj s obzirom na kvalitetu možemo biti, onda je pobjeda naša."

Ćorić se nada da bi on mogao biti igrač koji će odlučiti derbi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Nadam se da ću ja biti taj koji će odlučiti utakmicu. Makar, bilo ko da odluči, nama su najvažnija tri boda iz Splita", podvukao je mladi hrvatski fudbaler.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi