Fudbal ovakvo izvođenje gol-auta još nije vidio, zbunili sve na stadionu, od stida propali u zemlju

Propisno se obrukali

Fudbal ovakvo izvođenje gol-auta još nije vidio, zbunili sve na stadionu, od stida propali u zemlju

Endin Čaušević

Coritiba je sinoć poražena na svom terenu od Palmeirasa sa 2:0 u meču 28. kola brazilske Serie A, a utakmicu je obilježila nevjerovatna taktika izvođenja gol-auta u režiji domaćih igrača koji se nisu previše proslavili.

Coritiba je sinoć dobro otvorila meč i povela je u osmoj minuti golom Matheusa Bianquija, ali potom hladan tuš za domaće navijače jer je nakon VAR provjere ovaj pogodak poništen zbog ofsajda.

Nakon toga Palmeiras je zaigrao mnogo bolje i do kraja prvog poluvremena uspio je da riješi pitanje pobjednika u ovom okršaju.

Gosti su poveli sa 1:0 u 33. minuti nakon što je Gomez zatresao mrežu Coritibe. Do drugog gola Palmeiras je stigao u četvroj minuti nadoknade prvog dijela, a ovaj put strijelac je bio Joaquin Piquerez.

U nastavku utakmice Coritiba je pokušala na sve načine rezultatski da se vrati u meč, ali Palmeiras je odolio svim napadima domaćeg tima i na kraju uspio da slavi sa 2:0 i upiše nova tri boda.

Oglasi

Međutim, detalj koji je obilježio sinoćnju utakmicu vidjeli smo u 14. minuti kada su golman i defanzivci Coritibe izveli dosad neviđenu taktiku za gol-aut, ali su se obrukali za sva vremena.

U Coritibi su očito spremali taktiku kako da zbune protivnika i da izvedu gol-aut, te sačuvaju loptu u svom posjedu, ali na kraju su se samo osramotili.

Golman je prvo pokazao defanzivcima da napuste kazneni prostor i da će izbiti loptu što su svi očekivali, no oni su se trkom vratili prema njemu, a na šok i nevjericu svih na kraju je golman Coritibe izbio loptu u aut.

Ovaj video postao je hit na društvenim mrežama i mnogi ismijavaju golmana i defanzivce Coritibe zbog taktike koja je čini se samo zbunila njih i nikoga više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi