Otkriveno zbog čega Ćorluka nakon devet godina napušta Lokomotiv
FOTO - EPA

Ne zna se gdje će nastaviti karijeru

Otkriveno zbog čega Ćorluka nakon devet godina napušta Lokomotiv

A. Beganović

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka odlučio je napustiti ruski Lokomotiv čiji je član od 2012. godine.

Odluka Vedrana Ćorluke da napusti Lokomotiv iznenadila je ljubitelje fudbala u Rusiji, a danas je otkriveno zbog čega se odlučio na ovaj korak.

Ruski mediji pišu da novi generalni direktor kluba, Vladimir Leonchenko, i pored toga što je znao da Ćorluki iističe ugovor nije žurio sa pregovorima oko novog, a navodno nije odabrao ni pravi trenutak za početak pregovora.

"Želio je s njim razgovarati, ali nije izabrao pravi trenutak za početak pregovora. Na pripremama u Marberli je prišao igraču dok je on trenirao u teretani i ponudio mu je razgovor. Na nedoređen mu je način rekao da treba klubu što se igraču nije dopalo", navode ruski mediji i dodaju:

"Vedran mu je rekao da se priprema za utakmicu i da je općenito takvo ponašanje njega i Uprave kluba nepoštivanje. Također, vrijedno je napomenuti da je to bio prvi razgovor Leonchenka sa Ćorlukom u dva mjeseca zajedničkog rada iako je trener insistirao na produženju saradnje sa nekadašnjim hrvatskim reprezentativcem."

Podsjetimo, Ćorluka je krajem marta najavio odlazak iz kluba u koji je stigao 2012. godine i veoma je cijenjen od strane navijača kojima se ovakav razvoj događaja neće svidjeti.

U Lokomotiv je Ćorluka stigao iz Tottenhama, a u karijeri je još nastupao za Bayer Leverkusen, Manchester City, Inter Zaprešić i zagrebački Dinamo.

Nije poznato gdje će iskusni hrvatski odbrambeni igrač nastaviti karijeru. Špekuliše se da će ostati u Rusiji, no ime kluba još uvijek nije otkriveno.

Top Komentari

Realist
Legenda. Uvijek gino za reprezentaciju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi