Svijet fudbala ovo ne pamti: Kako su Rusi pokušali prevariti Mandžukića

Propao dogovor

Svijet fudbala ovo ne pamti: Kako su Rusi pokušali prevariti Mandžukića

A. Beganović

Proslavljeni hrvatski napadač Mario Mandžukić trebao je karijeru nastaviti u moskovskom Lokomotivu.

Čak je doputovao u Mosku na potpis ugovora prema kojem je trebao dobiti 3 miliona eura na ruke te za godinu dana 2.4 miliona eura.

Međutim, Rusi su ga pokušali prevariti, a sve to je otkrio ruski novinar Nobel Arustajaman.

"Mandžukić je sve dogovorio s Lokom, pa tako i platu od 2,4 miliona eura godišnje, ali je dolaskom na potpis ugovora njegov advokat u dokumentu otkrio klauzulu koja je upropastila posao. Lokomotiv je naime u ugovoru napisao da će se Mandžukićeva plata računati po fiksnom tečaju od 75 rubalja za jedan euro. Mandžukić je prekinuo pregovore, bijesan ovakvim pokušajem prevare", prenosi Index izjavu ruskog novinara.

Inače, ruski klubovi u ugovore pokušavaju ugraditi valutnu klauzulu jer je rubalj sklon devalviranju i zato je Lokomotiv u Mandžukićev ugovor sam fiksirao tečaj ruske valute na 75 rublja za jedan euro.

A, kako je se trenutno u Rusiji jedan euro mijenja za skoro 93 rublja Mandžukić bi od Lokomotiva dobio mnogo manje od dogovorenih 2.4 miliona eura za godinu dana.

Top Komentari

Ante G.
Novine iz Bosne pisu: SVIJET FUDBALA OVO NE PAMTI... Pa ovdje platu niko ziv ne dobija. Odigra pet sezona, marke ne dobije... Kupuju sami sebi kopacke, dresove... I sad kao cudo sto je u Rusiji neko pokusao isposlovati malo bolju poziciju za klub. Ovo se zove paradoks, kad se iz Bosne ovakav naslov stavi.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi