Ćorluka produžio vjernost Lokomotivi i otkrio da tu želi završiti karijeru

Hrvatski fudbaler

Ćorluka produžio vjernost Lokomotivi i otkrio da tu želi završiti karijeru

Hrvatski defanzivac Vedran Ćorluka ostat će i nakon ove sezone u Lokomotivi iz Moskve. 

Ćorluka (34) produžio je vjernost ovom ruskom klubu do ljeta 2021. godine a nakon što je stavio potpis kazao je kako tu želi i okončati karijeru.

"'Zahvaljujem upravi koja je bila posvećena tome da ostanem u klubu. Pregovori su trajali nekoliko minuta i sretan sam što ću i dalje braniti boje Lokomotiva. Dobro mi je u Lokomotivu, od prvog dana sviđa mi se klub, grad i navijači. Želio bih ovdje završiti karijeru', rekao je kapiten pomenutog ruskog kluba.

Inače, Ćorluka je tokom karijere igrao za nekoliko velikana kao što su Manchester City, Tottenham ili Bayer Leverkusen, a osim toga bio je član Intera iz Zaprešića i naravno Dinamo Zagreba.

Za reprzentaciju Hrvatske upisao je čak 103 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi