Coro promašio penal za pobjedu Elchea

Primera Division, 24. kolo

Coro promašio penal za pobjedu Elchea

Fudbaleri Elchea u okviru 24. kola španske Primere nisu uspjeli na svom terenu da savladali sastav Osasune. Utakmica je na kraju okončane bez pobjednika, ali i bez golova, sa neatraktivnih i nezanimljivih 0:0.

Utakmicu su bolje otvorili gosti. Već u 5. minuti Oriol Riera našao se u izglednoj prilici, ali njegov šut po sredini gola bio je lagan plijen za domaćeg golman. Novu šansu gosti su imali nakon prekida. Nakon kornera iz 22. minut odlično je šutirao Lolo ali je Tono još bolje odreagovao i spasio mrežu domaćina. 

Pet minuta kasnije ponovo su Osasuna je u novoj šansi, ali šut Alvara Cejuda blokira odbrana, a do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih situacija koje su vrijedne spomena.

Početak drugog poluvremena bio je žestok, sa dosta travica na terenu i dosta žutih kartona, a od početka drugih 45 minuta do 58. minute glavni arbitar je pokazao četiri javne opomene. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 60. minuti Alejandro Arribas je zakasnio sa jednim startom i skrivio jedanaesterac, a Coro vodstvo Elcheu nije uspio donijeti ni udarcem sa bijele tačke. Do kraja je ostalo 0:0.

Primera Division, 24. kolo:
Elche – Osasuna 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.