Cory Jefferson pojačao Milano
Foto: EPA

Bivši košarkaš Brooklyna i Phoenixa

Cory Jefferson pojačao Milano

Novo pojačanje EA7 Emporio Armani Milana je 27-godišnji krilni centar Cory Jefferson.

Jefferson je izabran kao 60 pick na NBA draftu 2014. godine od strane San Antonio Spursa koji su ga odmah trejdovali u Brooklyn Netse.

U svojoj rookie sezoni Cory Jefferson je odigrao 50 utakmica u dresu Brooklyna u kojima je u prosjeku bilježio 3.7 poena i 2.8 skokova.

U sezoni 2015/2016 je odigrao osam utakmica za Phoenix Sunse, dok je većinu ove sezone proveo u ekipi iz NBA razvojne lige, Bakersfield Jamsima. U Jamsima je u prosjeku bilježio 17.3 poena i 9.8 skokova po utakmici.

Ovaj 26-godišnjak 2016. godine potpisuje ugovor sa Cleveland Cavaliersima, ali ubrzo biva otpušten pa ponovo nastupa u razvojnoj ligi, ovaj put u dresu Austin Spursa.

U martu ove godine odlazi u filipinsku ligu, tačnije u ekipu Alaska Aces gdje u prosjeku bilježi 29.5 poena i 14 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi