Cottbus bez šansi u Frankfurtu, Aue nastradao kod Fortune

2. Bundesliga, 32. kolo

Cottbus bez šansi u Frankfurtu, Aue nastradao kod Fortune

Ekipa Cottbusa koja će naredne godine igrati u Regionalnoj ligi Njemačke u okviru 32. kola 2. Bundeslige poražena je na gostovanju kod FSV Frankfurta sa 3:1.

Već u prvih 45 minuta viđena su dva gola, a oba puta lopta je završila u mreži iza leđa gostujućeg golmana. U oba navrata strijelac je bio Wooten. Napadač domaćeg tima svoj prvi gol postigao je u 32. minuti, a samo dvije minute kasnije precizan je bio i sa bijele tačke.

Nadu gostima dao je Roshi koji je u 37. minuti zaradio direktan crveni karton, ali prednost igrača više za goste u 43. minuti poništio je Takyi, koji je dvije minute prije odlaska na poluvrijeme zaradio drugi žuti karton.

Gosti su nešto bolje otvorili drugo poluvrijeme, a Röwer je u 67. minuti svojim pogotkom smanjio na 2:1. Ipak, konačnih 3:1 osam minuta prije kraja postavio je Görlitz.

U drugom meču koji je igrao u isto vrijeme Fortuna je na svom terenu sa ubjedljivih 4:0 savladala Aue. Tim iz Düsseldorfa nakon prvog poluvremena imao je vodstvo od 2:0, a dvostruki strijelac za domaće bio je Hoffer. Špica domaćeg tima bila je precizna u 35. i prvoj minuti sudijske nadoknade.

Sudbinu gostiju u drugom poluvremenu zapečatili su Bolly u 71. i Halloran u 89. minuti meča. 

2. Bundesliga, 32. kolo:
Düsseldorf - Aue 4:0 (Hoffer 35, 45+1, Bolly 71, Halloran 89)
FSV Frankfurt - Cottbus 3:1 (Wooten 32, 34, Görlitz 82 / Röwer 67)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti