Cottbus konačno pobijedio, slavili Union i Sandhausen

2. Bundesliga

Cottbus konačno pobijedio, slavili Union i Sandhausen

Midhat Šljivak

Večeras su odigrane tri utakmice 24. kola Druge njemačke Bundeslige, a pobjede su upisale ekipe Cottbusa, Union Berlina i Sandhausena.

Cottbus je kao gost savladao ekipu Paderborna sa 1:0, te su na taj način prekinuli seriju od osam susreta bez pobjede. Imali su gosti potpunu dominaciju u ovom susretu, a do vodstva su stigli u 51. minuti kada je za vodstvo Cottbusa pogodio Boubacar Sanogo. To će se ispostaviti i kao gol za tri boda Cottbusa u ovom meču.

Union Berlin je upisao ubjedljivu domaću pobjedu nad Aue-om rezultatom 3:0. Nemec je u sedmoj minuti pogodio za vodstvo od 1:0, da bi u 45. minuti Mattuschka sa penala povećao rezultat na 2:0.  Golom Parensena u 57. minuti Union je dodatno povećao prednost na konačnih 3:0.

Sandhausen je kao gost savladao Regensburg sa 3:1. Olajengbesi je u 30. minuti doveo goste u vodstvo, da bi u 42. Carlinhos poravnao na 1:1. Ipak, samo tri minute kasnije lustig je pogodio za 2:1,   da bi u posljednjoj minutiRieman postavio konačnih 3:1.


2. Bundesliga, 24. kolo:

Paderborn - Cottbus 0:1
Regensburg - Sandhausen 1:3
Union Berlin - AUE 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti