Cottbusu derbi začelja, K'lauternu važni gostujući bodovi

2. Bundesliga, 26. kolo

Cottbusu derbi začelja, K'lauternu važni gostujući bodovi

Sastav Kaiserslautern sa minimalnih 1:0 stigao je do veoma važne gostujuće pobjede na teškom gostovanju na Allianz Areni kod Münchena 1860.

Pogodak Gaus iz 55. minute odlučio je pobjednika u ovome susretu, a sa tri boda gostujući tim zadržao je priključak za vodećim timovima 2. Bundeslige. Pozitivna stvar je svakako da im trećeplasirani Paderborna sada bježi svega dva boda. Ekipa koja je pred početak sezone važila za jednog od glavnih favorita za plasman u elitni rang njemačkog fudbala, ovom pobjedom potvrdila je izlazak iz rezultatske krize u kojoj su se nalazili prije nekoliko kola.

U derbiju začelja posljednjeplasirani Cottbus je sa 2:1 slavio na gostovanju kod Arminije. Od 32. minute golom Sanoga gosti su vodili protiv tima koji zauzima poziciju broj 16, a koja vodi u razigravanje za opstanak. 

Razvoj situacije nikako nije išao na ruku domaćim fudbalerima koji su od 54. minute utakmice, kada je zbog drugog žutog kartona isključen Fiesser, igrali sa igračem manje.

Ipak, pogodak Przybylka iz 80. minute donio je izjednačenje domaćima, ali u samom finišu Arminija je primila dva gola. Prvog je Sagler pogodio sopstvenu mrežu u 90. minuti, da bi u drugoj minuti sudijske nadoknade pobjedu gostiju ovjerio Sanogo svojim drugim golom na ovome meču.

Posljednji susret između Karlsruhera i Auea završen je bez pobjednika, remijem 1:1.

2. Bundesliga, 26. kolo:
München 1860 – Kaiserslautern 0:1 (Gaus 55)
Arminia Bielefeld – Energie Cottbus 1:1 (Przybylko 80 / Sanogo 32, 90+2, Sagler 90 (AG))
Karlsruher - Aue 1:1 (Krebs 13 / Okoronkwo 69)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti