Courtois i Oblak se pobrinuli da madridski derbi završi bez golova

Derbi bez pobjednika

Courtois i Oblak se pobrinuli da madridski derbi završi bez golova

Edmir Škorić

Madridski derbi, odigran večeras na Santiago Bernabeu, nije donio pobjednika, a nedostajali su i golovi.

Skup nogometnih zvijezda u madridskom okršaju donio je pregršt tenzija, javnih opomena i čega sve ne, ali mreže su ostale mirovati, pa će Real ostati drugi, mada ima isti broj bodova kao Barelona, dok se Atletico nalazi na četvrtom mjestu s 12 bodova.

Prvu je šansu imao Griezmann za goste, ali je u 18. minuti Courtois odbranio njegov udarac, a ubrzo je Bale gađao iz slobodnjaka, no puca pokraj gola.

Do kraja prvog dijela još bilježimo šansu Diega Coste, ali se rezultat ne mijenja. U nastavku Reak Madrid je pokušavao doći do pobjede, nije ju se odricao niti Atletico, ali ostalo je 0:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, moće se reći da je bila dobra utakmica, a najviše su pokazali Courtois na jednoj i Oblak na drugoj strani.

La Liga, 7. kolo:
Real - Atletico 0:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi