Courtoisa su pitali ko je najbolji golman na svijetu?
FOTO - EPA

Teško pitanje

Courtoisa su pitali ko je najbolji golman na svijetu?

Adnan Beganović

Golman Real Madrida, Thibaut Courtois, posljednjih desetak godina jedan je od najboljih čuvara mreže na svijetu.

Često se u fudbalskom svijetu polemiše o tome ko je najbolji svjetski golman, a na vrhu svih lista nalazi se i Courtois.

Upravo su golmana Reala novinari pitali ko je po njegovom mišljenju svjetski broj jedan.

“Takva su pitanja uvijek teška, mnogo golmana sjajno brani. Postoje, da tako kažem, generacija dobrih golmana. Oblak, Ter Stegen, Alisson, ja. Svi smo otprilike iste dobi, iste generacije. Neuer je još uvijek tu. Ali to je ta grupa, prepustit ću javnosti pravo da odluči ko je na kojem mjestu", rekao je Courtois.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Objasnio je golman Reala i ko mu je bio uzor u djetinjstvu.

"Od djetinjstva sam bio veliki obožavatelj Casillasa, ali kasnije, kako sam odrastao, shvatio sam da je niži od mene i da ima drugačiji stil. Tako sam počeo pratiti Van der Sara, koji je ujedno bio i moj idol. Divio sam se i Cechu, ne zaboravimo Buffona, legendu", dodao je golman Reala.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Kakve li samo veze ima Russell Westbrook sa Courtoisom?
11 1
Zaštita Identiteta
Kakva odbrana Cousinsa, Westbrook na aparatima.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi