Courtois: Simeone kritikuje Real kako bi postao još više popularan

Odgovorio bivšem treneru

Courtois: Simeone kritikuje Real kako bi postao još više popularan

Endin Čaušević

Belgijski golman Thibaut Courtois ponovo je odlučio zakuhati odnos s navijačima bivšeg kluba Atletico Madrida izjavama na račun Diega Simeonea.

Poznato je da je Courtois slavu stekao u Atletico Madridu gdje je nastupao nekoliko sezona na posudbi iz Chelseaja, a na odlasku je izjavio da nikada ne bi mogao braniti za Real Madrid. Ipak, samo dvije godine kasnije prekršio je obećanje i obukao dres gradskog rivala.

Courtois je nakon toga često meta komentara bivšeg trenera Diega Simeonea, ali ovaj put odlučio je uzvratiti. Belgijanac je izjavio da mu je jasno što Simeone toliko priča o igračima Real Madrida i da će to uvijek raditi zbog jedne stvari.

"Simeone nas kritikuje svake sedmice i to radi samo da bi postao više popularan kod navijača Atletico Madrida. To je uvijek radio i napada klub koji je najbolji na svijetu. Bio sam u Atleticu i znam da uvijek pričate stvari protiv tog kluba kako biste postali popularniji kod navijača", rekao je Courtois.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi