Coutinha sele u PSG, ali on želi "izdati" Liverpool i potpisati za velikog rivala
Neočekivano loše nastupe imao je Coutinho u dresu Barcelone. Na kraju će vjerovatno otići bez da je ostavio dubok trag (Foto: EPA)

Želi u United

Coutinha sele u PSG, ali on želi "izdati" Liverpool i potpisati za velikog rivala

Midhat Šljivak

Philippe Coutinho je odlučio napustiti Barcelonu.

Brazilac je stigao u Barcelonu prije 14 mjeseci iz Liverpoola za 160 miliona eura. Ipak, iako je imao dobar početak, na Nou Campu nije pokazao gotovo ništa i sve se više povezuje sa odlaskom.

PSG je spreman da ga dovede u svoje redove. Oni će to i pokušati u ljetnom prelaznom roku, ali 26-godišnji brazilski fudbaler ima svoje planove.

Njegova želja je prelazak u Manchester United. Engleski Mirror tvrdi da je Coutinho razgovarao sa nekolicinom fudbalera Crvenih đavola i spreman je da im se pridruži tokom ljeta.

Coutinho je priznao kako mu nedostaje Premier ligu, a kako ga njegov bivši klub Liverpool ne želi nazad, odlučio je da pokuša u velikom rivalu i na taj način bi napravio "izdaju".

Brazilac je u proteklih nešto više od godinu nastupio u 60 utakmica za katalonskog velikana, a postigao je 18 golova, što nikako ne zadovoljava rukovodstvo Barce.

I ove sezone Coutinho nije prva opcija kod Ernesta Valverdea. Počeo je svega 15 utakmica, šansu uglavnom dobija sa klupe, a u ukupno 38 odigranih utakmica ove sezone postigao je osam golova i upisao je pet asistencija.

Barca na ogromnom gubitku: Znate li koliko sada košta Philippe Coutinho?

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho prije nešto više od godinu dana stigao je u Barcelonu iz Liverpoola kao ogromno pojačanje.

Katalonski klub je Coutinha platio nevjerovatnih 140 miliona eura čime je on postao jedan od najskupljih pojačanja u historiji Barcelone. Od Coutinha se na Camp Nou očekivalo mnogo toga, ali ovaj brazilski veznjak igra jednu od najlošijih sezona u karijeri.

Coutinho je dobro počeo sezonu i briljirao u prvih nekoliko mjeseci, ali onda je doživio nejasan pad forme. Brazilac muku muči sa svojim igrama u prethodnim mjesecima i sve češće se nalazi na udaru kritika španske javnosti, ali i navijača Barcelone.

Barca je učinila sve da ga dovede iz Liverpoola, no sada se čini da je to bio promašen potez. Coutinho je izgubio mjesto u prvom timu Barcelone koje drže čvrsto Ousmane Dembele, a također špekuliše se da bi ubrzo mogao postati rezerva i u reprezentaciji Brazila.

Sve to dodatno je utjecalo na njegovu cijenu. Barcelona ga je platila 140 miliona eura prije nešto više od godinu dana, ali je cijena već znatno pala. Ukoliko Barcelona odluči da proda Coutinha na kraju sezone špekuliše se da bi mogli najviše zaraditi oko 100 miliona eura, te da će minimalno na gubitku biti 40 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi