Coutinho je stigao, ali navijači Barce će morati pričekati na njegov debi

Brazilac će tek za tri sedmice biti spreman za igru

Coutinho je stigao, ali navijači Barce će morati pričekati na njegov debi

Transfer saga Philippea Coutinha je konačno završena. Brazilac je ostvario svoj san i prešao u Barcelonu, a Liverpool je na njegovom transferu zaradio oko 160 miliona eura.

Philippe Coutinho je i zvanično predstavljen na Nou Campu, te je i izabrao broj koji će nositi u svom novom klubu.

Brazilac je tako "zadužio" broj 14, broj koji je u Barci nosio legendarni Johan Cruyff, ali će navijači katalonskog giganta morati pričekati da ga vide na terenu.

Naime, iz Barce su saopštili da Coutinho neće biti spreman za igru još najmanje tri sedmice i to zbog problema sa bedrenim mišićem koji su mu otkriveni prilikom ljekarskih pregleda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dakle, Coutinho sigurno neće biti na raspolaganju Valverdeu za predstojeće izazove Barce u La Ligi i Kupu Kralja, ali navijači Barcelone mogu biti zadovoljni što su konačno dobili dugo priželjkivano pojačanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi