Čovjek koji vodi brigu o karijeri zvijezde Ajaxa stiže na Tušanj

Rob Witschge doputovao u Tuzlu

Čovjek koji vodi brigu o karijeri zvijezde Ajaxa stiže na Tušanj

O. Lekić

Nekadašnji holandski reprezentataivac, danas priznati FIFA menadžer, Robert Witschge, doputovao je u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Tuzlu gdje će večeras na Tušnju gledati derbi susret 29. kola Premijer lige između Slobode i Željezničara.

Igrao je za Ajax, Feyenoord, Utrecht, Saint-Etienne. Za holandsku reprezentaciju je odigrao 31 utakmicu, a nakon što je okončao igračku karijeru radio je kao trener u Haarlemu, Ajaxu i holandskoj reprezentaciji.

Nakon toga posvetio se menadžerskom poslu i danas zastupa neke od poznatih holandskih fudbalera, a  svakako da je najveća zvijezda o kojoj se brine Donny Van De Bek, mladi 22-godišnji veznjak Ajaxa koji je jedan od najtraženijih igrača na tržištu.

I otkud on u Bosni i Hercegovini, sasvim sigurno se pitate dok čitate ovaj tekst. Nezvanično, na poziv čelnika Slobode stigao je u Tuzlu i večeras će na Tušnju biti njihov gost.

Pogledat će duel Slobode i Željezničara, a ko zna, možda u svoj notes i upiše neko ime. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi