Čovjek od 75 miliona funti u debiju srušio ljutog rivala!
Redsima je pobjedu donio najskuplji stoper svijeta, koji je večeras odigrao prvi nastup u novom klubu.

Van Dijk junak večeri

Čovjek od 75 miliona funti u debiju srušio ljutog rivala!

E. Škorić

Liverpool je večeras s 2:1 savladao Everton u gradskom derbiju, koji je odigran u sklopu FA Cupa.

Ekipe su igrale u skoro najjačim sastavima, a Liverpool je protiv komšija s Goodison Parka došao do pobjede od 2:1 i plasmana u narednu fazu takmičenja.

Redsi su poveli u 35. minuti kada je dosuđen penal, a James Milner je bio precizan s 11 metara.

U nastavku je Sigurdsson lijepim golom izjednačio na 1:1, ali je Virgil van Dijk u 84. minuti zabio za veliko slavlje domaćina.

Skupo pojačanje iz Southamptona koristi ubačaj Oxlade-Chamberlaina i donosi plasman Liverpoolu dalje. Definitivno debi iz snova za 75 miliona funti skupog stopera.

Manchester United je na Old Traffordu imao dosta problema sa Derbyjem, ali je uspio pogocima u završnici da dođe do trijumfa. Prvo je u 84. minuti došao do 1:0. Lingard je pogodio za plasman Crvenih vragova dalje, a konačnih 2:0 postavio je Lukaku u nadoknadi. 

FA Cup:
Liverpool - Everton 2:1 (Milner 35 - penal, Van Dijk 84/ Sigurdsson 67)
Manchester Utd. - Derby 2:0 (Lingard 84, Lukaku 91)

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

obi-punk-kenobi
Fuj! Gdje sad ocalinko da malo laprda o " soft penalties" Bjeda crvenog dijela/komentatora. Hajmo gloryhunters brigada.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi