CR7 drži tron, slijede Messi, Ozil, RVP, Rooney...
Foto: EPA.eu

Najprodavanji dresovi u sezoni 2013/2014

CR7 drži tron, slijede Messi, Ozil, RVP, Rooney...

Fudbalska sezona 2013/14 donijela je mnogo promjena na fudbalskoj sceni Starog kontinenta, a mnoge lige dobiti će nove prvake, dok u pojedinim stari pravci već odbranili titulu.

Možda će evropsku krunu po prvi put odbraniti jedan klub, što se do sada nikad nije desilo, a najbitnije za mnoge timove jeste da prodaja dresova nastavlja da bilježi konstantan rast. 

Prodaja navijačkih rekvizita jako je bitan dio finansija za sve klubove, pogotovo kada je riječ o originalnim dresovima kluba.

Predstavljamo vam deset fudbalera čiji su dresovi najprodavaniji širom zemaljske kugle u ovoj sezoni. 

10. Shinji Kagawa
Za neke neočekivano na ovoj listi, za neke potpuno očekivano. Japanac iz Manchester Uniteda još uvijek nije opravdao svoj potencijal na Old Traffordu, ali je zato velika zvijezda u najmnogoljudnijem kontinentu naše planete, što ga je i dovodelo na deseto mjesto ove liste.

9. Gareth Bale
Velšanin je zvijezda u usponu, a to je osjetio i Adidas pa je sa fudbalerom Reala potpisao novi ugovor u trajanju od šest godina vrijedan 20 miliona funti. Minulog ljeta Bale je postao najskuplji igrač svijeta, igra sve bolje u Madridu, a popularnost širom planete nastavlja da raste. Što se Kraljeva tiče, Bale je komercijalni pogodak!

8. Sergio Aguero
Vjerovanto najbolji Argentinac nakon nenadmašivog Messija ove sezone igrao je fantastično. Kada nije odsustovao zbog povrede, postao je heroj Građana minulih sezona, što je svakako doprinijelo rastu prodaje njegovih dresova.

7. Neymar
Mlada brazilska zvijezda koja je ppojačala Barcelonu prošlog ljeta u sličnoj je situaciji kao Bale. Sjajan fudbaler, veliki transfer, dolazak u jedan od najvećih klubova svijeta, sve to u paketu donosi "bum" prodaje dresova sa natpisom Neymar na leđima.

6. Zlatan Ibrahimović
On je u Švedskoj, druga riječ je fudbal su njegovo ime i prezime. U svijetu fudbala je jedan od najomiljenijih fudbalera svih vremena. Arogantan ali i supertalentovan, iz dana u dan oduševljava ljubitelje fudbala i svojom igrom i popularnošću doprinosi rastu reputacije PSG-a.

5. Wayne Rooney
Fudbaler koji će vjerovatno oboriti jo mnoge rekorde Manchester Uniteda, te jednoga dana biti ravnopravna legenda sa ljudima kao što su Bobby Charlton, Geogre Best ili Ryan Giggs sa kojim je imao čast i igrati i još uvijek igra. Rooney je potpisao novi ugovor,produžio svoju vjernost Crvenim Đavolima, pa kupci njegovog dresa ne moraju da brinu da će njihov dres zastariti naredne sezone.

4. Robin van Persie
Holanđanin je čak treći igrač Manchester Uniteda na ovoj listi, što i ne čudi s obzirom na globalnu popularnost ovog kluba. Van Persie je prethodne sezone bio najbolji strijelac Premiershipa, a na ljeto je odlučio da ne mijenja broj na dresu, kako navijači ne bi morali da kupuju nov dres sa njegovim prezimenom. Ipak, mnogi od njih su poželjeli da imaju i novi model dresa sa imenom sjajnog holandskog golgetera.

3. Mesut Ozil
Još jedan fudbaler koji je transferom izbio u prvi plan. U Realu je bio jedan od glavnih igrača, ali je odmah po dolasku u Arsenal postao lider tima, a navijači Topnika su naprosto poludjeli jer je jedno zvučno fudbalsko ime konačno stiglo na Emirate, psu su kupili "brdo" dresova sa prezimenom reprezentativca Njemačke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

2. Lionel Messi
Kada ste četvorostruki dobitnik Zlatne lopte, očekivano je da budete u vrhu ove liste. Messi je postao veliki brend, znaju ga širom planete i praktično svaki drugi dječak na planeti želi da ima Barcinu "desetku" na leđima.

1. Cristiano Ronaldo
Kada uzmete u obzir kako Ronaldo igra, u kom klubu igra, kakvu statistiku ima i na sve to dodate manekensku građu, potpuno je očekivano da je "sedmica" Reala zapravo najpopularniji dres na svijetu. Ukoliko se dobra forma sjajnog Portugalca nastavi i naredne sezone, teško da će ga neko u narednim godinama skinuti sa ovog prijestola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.