Cracoviji bod u Poznanu

Extraklasa Poljske, 2.kolo

Cracoviji bod u Poznanu

Piast Glivice ostvario je drugi uzastupni trijumf u poljskoj Extraklasi, a bolji su ovog puta sa 2:1 bili od ekipe Zaglebia iz Lubina.

Gosti su poveli dosta rano, tačnije u devetom minutu preko Przybeckog. Piast nije uspijevao pogoditi sve do 80.minuta, kada je za izjednačenje precizan bio Wilczek. Svega dva minuta kasnije za veliki preokret pogodio je Ruben Jurado.

U drugom današnjem susretu Slast je u Wroclawu poražen sa 3:2 od Jagelonie. Grzyb, Baran i Balaj pogađali su za sigurnih 0:3. Slask se probudio u 72.minutu kada je smanjio Marco Paixao, a deset minuta kasnije za konačnih 2:3 strijelac je bio Dudu Paraiba. Naš Amir Spahić meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače u timu Slaska.

Iznenađujuće je do boda kod Lecha u Poznanu došla Cracovia. Oni su u samom finišu izjednačili preko Ntibazonkize. Prethodno je u 82.minutu za 1:0 pogodio srbijanski internacionalac Vojo Ubiparip. Jasmin Burić također je utakmicu odgledao sa klupe za rezervne igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.