Crespo: Fudbal Messiju duguje titulu prvaka svijeta

Nekadašnji saigrači iz reprezentacije

Crespo: Fudbal Messiju duguje titulu prvaka svijeta

Nekadašnji argentinski napadač Hernan Crespo smatra kako fudbal duguje Lionelu Messiju Svjetsko prvenstvo.

Messi je već u ovom trenutku ako ne najbolji onda jedan od dvojice najboljih igrača svih vremena, ali oni koji osporavaju da je najbolji hvataju se uvijek jedne činjenice - nikada nije osvojio Mundijal kao njegov sunarodnjak Diego Maradona.

Crespo smatra kako osvajanje ili neosvajanje Mundijala neće promijeniti Messijevu veličinu ali dodaje da mu fudbal duguje svjetsku titulu.

"Mislim da to ne može da utiče na njegovu veličinu, zato što je on iznad svih titula. Ali, ako razmislite bolje, shvatićete da fudbal duguje Messiju titulu svjetskog šampiona", kaže nekadašnji napadač Parme i Intera za argentinski magazin "Ole".

Također, iskoristio je priliku i da uporedi Messija s Maradonom što je izuzetno nezahvalno.

"Teško je o tome govoriti. Danas se niko ne može porediti sa Messijem, kao što se niko nije mogao porediti sa Diegom u njegovo vrijeme", dodaje Crespo.

Na kraju je još malo pohvalio zvijezdu Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"To što Messi radi je daleko iznad sporta. Messi je postigao daleko više. On je pravi primjer profesionalca u svakom smislu te riječi".

Crespo i Messi su inače skupa igrali na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godine. Tada je Argentina ispala u četvrtfinalu od Njemačke.

Top Komentari

Malilav22
Argentina je uvjek bila sila u nogometu ali nije Repka kao u Klubu gdje svi se prilagodjavaju stil igre Messija , djaba ti zvjezda u repki ako nemoze svoj potencija pokazat , tako je i kod nas Dzeko i Pjanke su liga u našoj repki a ipak nismo daleko dogurali
0 2
meho
On to duguje svijetu fudbala.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi