Svima je promaklo ono što je Cristiano Ronaldo napravio protivniku
Cristiano Ronaldo je bio toliko izervoltiran da je bez lopte udario protivničkog fudbalera (Foto: Screenshot)

Udarac koji je prošao nekažnjeno

Svima je promaklo ono što je Cristiano Ronaldo napravio protivniku

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo (38) nije uspio nastaviti seriju pogodaka u dresu saudijskog Al Nassra, pa je tako poraz u prvenstvenom derbiju protiv Al Ittihada bio neizbježan. CR je kao i uvijek teško podnio poraz, a tokom meča nervirala ge je publika, kao i protivnički fudbaleri. Jednog od njih je od nemoći udario, no nije kažnjen za ovaj potez.

Al Nassr je poražen u derbiju 20. kola prvenstva Saudijske Arabije od Al-Ittihada s 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Romarinho u 80. minuti, a bez učinka je ostao legendarni Cristiano Ronaldo u dresu poraženog tima.

Međutim, o Ronaldu se najviše priča. Nije CR mogao da vjeruje da publika ponovo uzvikuje ime njegovog velikog rivala Lionela Messija i to ga je poprilično uzrujalo.

Cristiano je imao nekoliko nesportskih poteza nakon utakmice. Šutirao je flaše s vodom, nervirao se i svađao s publikom koja mu je konstantno dobacivala.

Ipak, Portugalac može biti sretan što je uopšte ostao na terenu do kraja utakmice jer je imao jedan poprilično bezobrazan potez u kojem je udario protivnika bez lopte.

Oglasi

Nakon jednog napada u kojem mu je protivnički golman odbranio veliku šansu, CR je bez lopte po nogama udario defanzivca Al-Ittihada Madallaha Al Olayana.

VAR soba nije reagovala na ovaj potez. To nisu učinili jer defanzivac protivničkog tima nije pao već je nastavio igrati i braniti svoj gol koji je bio u opasnosti.

Na kraju Cristiano može zahvaliti upravo njemu što nije pao nakon namjernog udarca. Mnogi bi ovakvu situaciju iskoristili da Ronalda izbace iz igre, ali ovaj momak to nije želio učiniti.

Slavni Eminem na čudesan način podržao Ronalda

Cristiano Ronaldo konstantno je u centru pažnje svjetskih medija. Prati se svaki potez portugalske legende, a njemu je u prošlosti znalo zasmetati kada mu se prati svaki korak.

Zbog određenih reakcija van terena, ali i na njemu, Cristiana su često proglašavali bahatim, no on je mnogo puta dokazao da je sasvim običan čovjek kojeg slava i novac nisu pokvarili.

U zaštiti CR-a stao je i legendarni američki reper Eminem. On je govorio o Ronaldu i shvata kroz šta prolazi u životu.

"Najbolji na svijetu uvijek postaju omražene osobe. Meni se to dogodilo u muzici, a Cristianu Ronaldu u svijetu fudbala", rekao je Eminem.

Eminem je često bio sputavan od javnosti, posebno na početku karijere. Niko nije vjerovao u njegov uspjeh, ali nestvarnim izvedbama je došao do statusa rep ikone.

Top Komentari

MaDaj
Ja kad hocu da ga bacim odem do Hub-a i odradim posao za minutu… neki ovdje dodju da ga bace na propale fudbalere hahahah
1 0
Cocca87
i pet sekundi nakon sto je udario ovog, simulirao za penal, isto kao da mu je neko nogu odsjekao....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi