Cristiano Ronaldo odigrao još jednu utakmicu za pamćenje
Portugalska superzvijezda ne prestaje pogađati i danas je pogodio tri puta u pobjedi svog tima (Foto: Al Nassr)

Hat-trick Portugalca

Cristiano Ronaldo odigrao još jednu utakmicu za pamćenje

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo odveo je Al Nassr do nove pobjede. U 18. kolu prvenstva Saudijske Arabije 38-godišnji Portugalac je postigao hat-trick u gostujućem trijumfu ovog kluba protiv ekipe Damaca od 3:0.

Cristiano Ronaldo iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Ulazi Portugalac u pravu formu i to je svakako loša vijest za sve protivnike Al Nassra.

Danas je legendarni Portugalac još jednom pokazao da nije za staro gvožđe. Odveo je Al Nassr do pobjede na gostovanju kod Damaca od 3:0 i postigao je sva tri pogotka.

Do vodstva Al Nassr stiže u 18. minuti. Dosuđen je penal za ovaj tim, a očekivano, Cristiano Ronaldo je precizan za vodstvo svog tima od 1:0.

Oglasi

Pet minuta kasnije već je 2:0. Al Ghannam dodaje loptu do Cristiana, ovaj pravi nekoliko koraka i zatim neodbranjivim udarcem sa vrha kaznenog prostora pogađa po drugi put danas.

CR je stavio tačku na prvo poluvrijeme ovog meča. Iskoristio je Portugalac nesebičnost Yahye i u 44. minuti je pogodio za prednost od 3:0.

Nastavak donosi još nekoliko šansi. Al Nassr je dominirao, Ronaldo je uspio postići i četvrti pogodak, ali je ovog puta VAR reagovao i pogodak je poništen.

Ipak, na kraju Portugalac može biti zadovoljan. Došao je do svog osmog pogotka u šestoj utakmici, a njegov tim je u borbi za titulu prvaka.

Oglasi

Al Nassr je ovom pobjedom izbio na čelo prvenstva Saudijske Arabije. Skupili su 43 boda, dva više od Al Ittihada koji je prekjučer napravio kiks protiv Al Raeda (0:0).

Al Shabab je na trećem mjestu s 40 bodova, a veliki Al Hilal je četrvrti s 32 boda, ali i s tri utakmice manje u kojima će se vjerovatno vratiti u borbu za naslov.

Al Nassr u narednom kolu igra protiv najslabijeg tima lige Al Batina i to će biti velika prilika da se osvoje nova tri boda.

Prvenstvo Saudijske Arabije, 18. kolo

Damac - Al Nassr 0:3

Promo

Top Komentari

nakopitam
I onda se neki pitaju kako je arapska liga preko noci postala 4 puta gledanija od engleske sprdacine i jedna od najgledanijih na svijetu.. BRAVO ZA NAJBOLJEG SVIH VREMENA!!!
2 3
lakilone
zbog čega notifikacija za ovog paćenika?
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi