Gotovo je! Kasno sinoć Ronaldo je donio najtežu životnu odluku!

Brojni fanovi će biti razočarani

Gotovo je! Kasno sinoć Ronaldo je donio najtežu životnu odluku!

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je odlučio. Najpopularniji fudbaler svijeta donio je odluku koju je rijetko ko mogao zamisliti unazad nekoliko sedmica. Napravio je potez koji će razočarati mnoge njegove fanove.

Izgleda da je vrijeme Ronalda prošlo. Peterostruki osvajač Zlatne lopte je kasno sinoć donio odluku koja će se značajno odraziti na njegovu fudblasku karijeru.

Ovog 37-godišnjaka više nećemo gledati u eliti. Koliko god je bio dobar u prošlosti, niko od najboljih klubova današnjice ga više ne želi pa je napravio ono što prave mnogi u tim situacijama.

Izabrao je novac i egzotičnu destinaciju. Ugledni listovi Marca i AS izvještavaju da će Ronaldo karijeru nastaviti u Al-Nassru te da će posao biti ozvaničen u narednih nekoliko sati.

Ronaldo će sa klubom iz Saudijske Arabije potpisati ugovor do 2030. godine, odnosno 2.5 godine kao fudbaler, a ostatak kao ambasador te zemlje za promociju kako bi se dobila organizacija Mundijala zajedno sa Grčkom i Egiptom.

Posljednjih sedmica Ronaldo je odugovlačio sa odgovorom, čekao je ponudu iz Evrope koja nije došla pa nije imao previše izbora nego da prihvati vrtoglavu cifru.

Oglasi

Za početak će zarađivati 200 miliona godišnje, a ta cifra bi s vremenom mogla porasti kada postane ambasador za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Kako bi napravili mjesto Ronaldu u Al-Nassru su već odlučili da se riješe dvojice igrača. Kao stranci štetu će platiti Jaloliddin Masharipov i Gonzalo Pity Martinez. Dok se pominje odlazak još jednog fudbalera.

Saudijski klub je do jučer odbijao priznati postojanje dogovora, ali nakon što je CR7 doputovao u Rijad to više nije slučaj te se sada čeka ozvaničenje saradnje.

Za Portugalca novi fudbalski život počinje uskoro, a nema sumnje da fudbal u Evropi više neće biti isti njegovim odlaskom.

Tokom karijere Ronaldo je igrao za Sporting, Manchester United dva puta, Real Madrid i Juventus. U februaru će proslaviti svoj 38. rođendan.

Top Komentari

Sars33
Uskoro će te reći "gotovo je Ronaldo ode u Bayern"
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi