Rooneya će svi ismijavati zbog prijedloga Mbappeu za koji klub da potpiše

Mišljenja je da treba napustiti PSG

Rooneya će svi ismijavati zbog prijedloga Mbappeu za koji klub da potpiše

Admin Čaušević

Wayne Rooney je dao zanimljiv prijedlog Kylianu Mbappeu gdje bi trebao nastaviti karijeru. U obzir je uzeo dva kluba. Za jedan će se mnogi složiti, dok za drugi i ne baš.

Kylian Mbappe je fudbaler o kojem se najviše priča u posljednje vrijeme, zajedno sa Lionelom Messijem. Francuz je odigrao fantastičan Mundijal te je njegova vrijednost porasla još više.

Ljetos je ovaj 24-godišnjak odlučio da ostane u PSG-u te potpiše novi dvogodišnji ugovor s opcijom za produžnje za još jednu sezonu o čemu sam odlučuje.

Uoči početka Mundijala ponovo se počelo špekulisati o njegovom nezadovoljstvu u francuskom klubu pa se opet spominje tema odlaska.

Rooney koji je odavno u penziji smatra da bi Mbappe trebao napustiti PSG te potpisati za Real Madrid ili Manchester United što pomalo zvuči nevjerovatno.

"PSG nije adekvatan za njega. Mislim da treba otići u Manchester United ili Real Madrid, oni bi bili perfektni za njega", kazao je Rooney.

Oglasi

I dok je odlazak koliko toliko logičan slijed događaja u Real koji je među najboljim timovima svijeta i trenutni prvak Evrope, isto se ne može reći za United koji je daleko od stare slave.

Nema sumnje da će Kraljevi i na ljeto pokušati dovesti Mbappea što se ne može reći i za United koji prvenstveno treba da se vrati u Premiershipa pa tek onda da razmišlja o najboljim igračima današnjice.

Rooney je najveći fudbalski trag ostavio igrajući za Crvene đavole, emotivno je vezan za taj klub pa je to možda i glavni razlog zašto je francuskom superstaru preporučio upravo višestrukog prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Novac za Crvene đavole i nije problem, ali činjenica je da Old Trafford i nije toliko privlačna destinacija kao što je to bio slučaj ranije prvenstvo zbog nedostatka šampionskog mentaliteta nakon odlaska Sir Alexa Fergusona sa klupe. 

Bilo kako bilo, Mbappea ćemo sigurno do kraja sezone gledati u dresu PSG-a nakon čega slijedi novo vruće ljeto i glasine o njegovom odlasku sa Parka prinčeva.

Top Komentari

nestofino
Rooney u pravu 100%...ne mereš ti porediti PSG ( čini mi se 1976 osnovan , nisam siguran na pamet lupam ) te MU i RM. Ma nema šanse to da se poredi. Ima i Roony damu ali Engleska za razliku od mojih BH damu ((:-.
0 2
Nije.bitno
Kada se vrati u vrh premiershipa, pa kada se vrate onda im i ne treba .
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi