Ronaldova sebičnost došla do izražaja: Dugo će se pamtiti šta su Arapi uradili jadnom Uzbekistancu

Prva žrtva transfera slavnog Portugalca

Ronaldova sebičnost došla do izražaja: Dugo će se pamtiti šta su Arapi uradili jadnom Uzbekistancu

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je posljednjih dana 2022. godine uradio ono što se i očekivalo. Potpisao je za Al-Nassr iz Saudijske Arabije. Rekao je zbogom vrhunskom fudbalu, ali i poželio dobrodošlicu stotinama miliona na njegov bankovni račun.

Bit će i više nego zanimljivo vidjeti kako će se sjajni fudbaler koji u februaru puni 38 godina snaći u prvenstvu Saudijske Arabije koje je svakako daleko od nivoa na koji je navikao do sada.

Ronaldo će u narednom periodu dijeliti svlačionicu sa nekim od poznatih lica sa evropskih terena. Prije svih golmanom Davidom Ospinom, veznjakom Luisom Gustavom te napadačem Taliscom.

U posljednjim klubovima za koje je igrao poput Manchester Uniteda i Juventusa broj "sedam" je bio zauzet, a to je bio slučaj i u Al-Nassru.

Ronaldo je uspio dobiti svoju sedmicu tako što su Juan Cuadrado i Edinson Cavani dobrovoljno odustajali od tog broja, ali to i nije bio slučaj u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

Kruže informacije kako Jaloliddin Masharipov nije želio dati svoju "sedmicu" slavnom Portugalcu, pa su to Saudijci riješili prekidom njegovog ugovora te sada 29-godišnjeg Uzbekistanca čeka neizvjesna budućnost.

Ovaj vezni fudbaler je prvo promijenio broj u 77, a nakon potpisa Ronalda odlučeno je da mu se uruči otkaz zbog prevelikog broja stranaca u ekipi.

Tako je Masharipov postao prva žrtva Ronaldovog transfera, a nema sumnje da će sve igrači Al-Nassra morati prilagoditi igri najpopularnijeg igrača današnjice.

Ronaldo je potpisao ugovor na dvije godine, prema kojem će godišnje zarađivati 200 miliona eura, a sada je proračunata njegova tačna zarada.

Tako će Ronaldo svake sekunde zaraditi 6.5 eura, dok će po svakoj minuti provedenoj u klubu dobiti čak 386 eura. Svakog sata višestruki osvajač Zlatne loptezaradit će čak 23.150 eura što je zaista nevjerovatna cifra.

Ako mislite da je sve to "ludo", pogledajte koliko će tek zarađivati svakog dana. Naime, svaki dan će Ronaldo inkasirati 555.555 eura.

Sve to naravno dovodi do konačne cifre koju će zaraditi za jednu godinu, a to je 200 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti