Cristiano Ronaldo potpisao najveći ugovor u historiji fudbala!
Cristiano Ronaldo je odlučio prihvatiti ponudu od 200 miliona eura po sezoni i karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji

Čeka se zvanična objava kluba

Cristiano Ronaldo potpisao najveći ugovor u historiji fudbala!

M. Šljivak

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo (37) novi je igrač Al Nassra iz Saudijske Arabije. Ovu vijest večeras su potvrdili mediji iz ove zemlje i očekuje se zvanična potvrda kluba.

Cristiano Ronaldo, kao što se i očekivalo, karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji, te je postao član ekipe Al Nassra.

Portugalska legenda i jedan od najboljih fudbalera svih vremena je, prema navodima medija iz Saudijske Arabije, danas potpisao ugovor s Al Nassrom i to do ljeta 2025. godine.

Očekuje se uskoro zvanično saopštenje iz kluba, a CR je potpisom došao do najvećeg ugovora u historiji fudbala.

Za potpis ugovora legendarni Portugalac će dobiti zaista nestvarnu cifru i plata će mu biti nevjerovatnih 200 miliona eura na godišnjem nivou, ali će imati i dodatne bonuse čiji iznosi nisu poznati.

Oglasi

Tokom karijere Ronaldo je igrao za Sporting iz Lisabona, Manchester United u dva navrata, Real Madrid i Juventus.

Najveće uspjehe u karijeri CR je imao u dresu Reala s kojim je od 2009. do 2018. godine dominirao evropskim fudbalom uz porušene brojne rekorde ovog kluba.

CR je nedavno raskinuo saradnju s Manchester Unitedom. Na jako loš način se oprostio od kluba koji ga je digao u zvijezde, te je već više od mjesec dana slobodan igrač.

Povezivao se Ronaldo s mnogim evropskim ekipama. Ipak, na kraju mi niko nije ponudio saradnju, pa se odlučio na odlazak u Saduijsku Arabiju.

Ronaldov ugovor od 200 miliona eura po sezoni najveći je iznos koji je neki klub izdvojio za jednog fudbalera i ova cifra bi u budućnosti mogla biti nedostižna za sve druge fudbalere.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
djabe mu pare kadje dijete ukopo a i otiso je u tu arabiju gdje ljudima sijeku glave i smrtna kazna postoji nema on karaktera nimalo fukara nafatirana
2 15
Mowzilla
Selam sviiiii
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi