Spremna je nova transfer bomba: Sergio Ramos je glavni akter!

Presjednik dolazi na pregovore

Spremna je nova transfer bomba: Sergio Ramos je glavni akter!

A. Čaušević

Sergio Ramos ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora sa PSG-om te se već nagađa o njegovoj budućnosti pošto pariški klub i nije spreman za nastavak saradanje sa svojevremeno najboljim štoperom svijeta. 

Ramos je imao vrlo tešku prvu sezonu u PSG-u, dok mu u drugoj ide puno bolje te je uglavnom u ulozi startera, a u nastavku sezone pred sobom ima samo jedan cilj - osvojiti Ligu prvaka.

Osim što će biti fokusiran na teren, iskusni štoper mora misliti i o budućnosti. Upravo zbog toga što postaje slobodan počinje se pripremati i nova transfer bomba.

Naime, legendarni Španac je glavna meta Al-Nassra, kluba iz Saudijske Arabije koji bi početkom godine trebao ozvaničiti dovođenje Cristiana Ronalda.

Marca izvještava da će predsjednik Al-Nassra, Masli Al-Muamar uskoro doputovati u Madrid gdje će imati niz sastanaka vezanih za klupske projekte. Istovremeno će poslati i ponudu Ramosu.

Ukoliko Ramosa otpišu na Parku prinčeva, teško da će ovaj 36-godišnjak uspjeti dobiti toliko finansijski jaku ponudu iz Evrope kao što će biti slučaj sa onom iz Saudijske Arabije.

Oglasi

U prvoj sezoni je zbog povrede odigrao samo trinaest utakmica za PSG, ali je zato u ovoj sezoni situacija dosta bolja.

Tako je ove sezone u svim takmičenjima do sada uspio skupiti 21 nastup, te postići gol, a upisati asistenciju. TE se osjeća mnogo bolje u društvu saigrača, prije svih sa Kylianom Mbappeom i Achrafom Hakimijem.

Za Al-Nassr je još uvijek prioritete dovođenje Ronalda. Trojica igrača su već dobila otkaz, a dovođenje dvojice igrača koji su već bili dugovoreni je otkazano.

Proteklih dana u Rijadu je boravila osoba kojoj Ronaldo jako vjeruje, a to nije bio Jorge Mendes. Tada su dogovoreni detalji oko dolaska Portugalca.

Ramos i Ronaldo su godinama bili saigrači u Real Madridu i nema sumnje da će u slučaju da potpišu za Al-Nassr veliki broj navijača Kraljeva sa dosta pažnje pratiti dešavanja u klubu iz Saudijske Arabije.

Top Komentari

Kodex
Penzija jarane
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi