I Arapi imaju prag tolerancije, a Ronaldo ga je sada prešao: Portugalac je saznao visinu kazne

Ma koliko god bio velika zvijezda...

I Arapi imaju prag tolerancije, a Ronaldo ga je sada prešao: Portugalac je saznao visinu kazne

Edmir Škorić

Zvijezda Al-Nassra Cristiano Ronaldo je pod istragom osoba zaduženih za disciplinu u saudijskoj Pro ligi po drugi put u samo nekoliko sedmica.

U nedjelju je Al-Nassr igrao protiv Al-Shababa, a Ronaldo i društvo slavili su s 3:2. No, duel je zasjenjen zbog nepristojne geste portugalskog reprezentativca, koji nije izdržao na skandiranja "Messi, Messi".

Na ovaj način se protivnički navijači pokušavaju uvući pod kožu Ronaldu i napuniti mu glavu negativnim mislima te ga na taj način spriječiti da pokaže svoje najbolje fudbalske vještine na terenu.

Ronaldo se obično pokušava distancirati od toga, zanemariti, ne reagovati, ali ovaj put je uzvratio jednom neprimjerenom gestom.

Za sve uvrede i povike s tribina navijačima se odužio poprilično kontroverznom proslavom. Okrenuo se prema tribinama i jasno im je gestikulacijom pokazao šta misli o svemu.

Oglasi

Ovo je drugi neprimjeren gest Ronalda u samo 15-ak dana. Prethodno je uzeo dres rivalskog tima Al-Hilala kojim ga je neko gađao dok je napuštao teren, i strpao ga u gaće, čime je takođe htio da ponizi protivnika.

Prema Mundo Deportivu , pozivajući se na saudijski list Asharq Al Awsat, otvoren je disciplinski postupak protiv jednog od najboljih fudbalera svih vremena. Očekuje se da će se u roku dva dana donijeti odluka o kažnjavanju Ronalda, mada su lokalni novinari već saznali šta ga očekuje.

Navodno će ga suspendovati na dva meča i bit će novčano kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja u duelu sa Al-Shababom.

Na Bliskom istoku je najveća zvijezda i svi mu se klanjaju, ali ovaj put je prešao granicu i sada će morati da ohladi, dok će njegov tim nastaviti da se bori za titulu iako je ona sve dalje.

Al-Hilal je danas slavio sa 2:0 u gostima kod Al-Ettifaqa Stevena Gerrarda i ima čak sedam bodova više od Al-Nassra nakon 21 kola. Ronaldo je sa 22 gola prvi strijelac lige, ima i devet asistencija, a prati ga Srbin Aleksandar Mitrović sa 19 golova i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi