Ugašeno je povjerenje u Cristiana Ronalda: Neće mu se dopasti kada čuje šta se desilo
Portugalci su potpuno izgubili povjerenje u svoju najveću zvijezdu i to su jasno pokazali (Foto: EPA)

Anketa sve pokazuje

Ugašeno je povjerenje u Cristiana Ronalda: Neće mu se dopasti kada čuje šta se desilo

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo (37) nema više podršku portugalskih navijača kakvu je imao godinama unazad, a navijači ove selekcije složni su da prva zvijezda nikako ne smije biti u prvoj postavi nacionalnog tima u akcijama koje su ispred ove reprezentacije u narednim danima.

Cristiano Ronaldo će za tri mjeseca proslaviti svoj 38. rođendan, ali legendarni Portugalac je bez obzira na godine još uvijek neizostavan član nacionalnog tima.

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će posljednje na kojem će nastupiti za reprezentaciju, a mnogi navijači Portugala smatraju kako Cristiano ne zaslužuje biti u prvoj postavi.

Portugalski list A Bola napravio je anketu među navijačima ove selekcije. Pitanje je glasilo: "Da li Ronaldo treba igrati od prve minute u narednim utakmicama?"

Odgovori navijača sigurno će zaprepastiti portugalsku legendu. Čak 70 posto ljudi smatra kako CR nije za prve postave i da bi trebao već u narednoj utakmici preseliti na klupu.

Cristiano Ronaldo je na Mundijalu u Kataru u tri odigrane utakmice postigao jedan pogodak i to s bijele tačke u duelu protiv selekcije Gane.

Oglasi

To mu je bilo dovoljno da uđe u historiju kao prvi fudbaler koji je postizao golove na pet prvenstava te je dodatno podebljao statistiku u nacionalnom timu.

Zaključno s utakmicom protiv Južne Koreje u grupnoj fazi Cristiano je dres nacionalnog tima Portugala oblačio 194 puta i postigao je 118 golova.

Vrlo je moguće da će se brojka pogodaka povećati do kraja turnira, a Portugalci svoj meč osmine finala igraju 6. decembra protiv selekcije Švicarske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon Mundijala Ronaldo će zaigrati u novom klubu. Sporazumno je raskinuo saradnju s Manchester Unitedom i pretpostavlja se da bi mogao pojačati ekipu Al Nassr iz Saudijske Arabije.

Navodno bi posao mogao biti veći od 200 miliona eura i vidjet ćemo hoće li se on zaista i dogoditi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi