Klub sa drugog kraja svijeta predstavio Ronalda u svom dresu!

Navijači pokrenuli kampanju

Klub sa drugog kraja svijeta predstavio Ronalda u svom dresu!

A. Čaušević

Kada neki klub predstavi fudbalera u svom dresu na zvaničnim profilima društvenih mreža onda mnogi sve vide kao završen posao. To se ovaj put desilo Cristianu Ronaldu, najpopularnijem fudbaleru današnjice.

Ronaldo ne prolazi kroz lijep period, možda i najlošiji u svojoj karijeri. Osim što je primoran da ne igra Ligu prvaka izgubio je i status nedodirljivog u svlačionici Manchester Uniteda pa je više rezervista nego starter.

Sada već legendarni Portugalac je uspio postići gol protiv Sheriffa u Europa ligi, ali mu to predstavlja blagu utjehu za sve što mu se dešava u posljednje vrijeme.

Nakon što je nedavno vlastitom greškom za nekoliko dana bio izbačen iz tima sve se učestalije špekulište o odlasku Ronalda sa Old Trafforda što se čini vrlo izvjesnim i to već u januaru.

Jedan klub je otišao toliko daleko da je višestrukog dobitnika Zlatne lopte već predstavio kao svog igrača. Sve je to objavljno na društvenim mrežama.

Oglasi

Naime, Argentinos Juniors se nada nemogućem transferu i dovođenju Ronalda pa su čak objavili fotografiju Portugalca u dresu ovog kluba.

Klub iz Buenos Airesa će u novoj sezoni igrati Copa Libertarodores pa se nadaju nemogućem i dovođenju legendarnog igrača koji će u februaru napuniti 38 godina.

Sasvim je jasno da je ovaj transfer sve osim realan. Odlazak za Ronalda iz Evrope je posljednja opcija, a teško je vjerovati da bi pored brojnih egzotičnih destinacija izabrao zemlju gdje baš i nije omiljen zbog dugogodišnjeg rivalstva sa Leom Messijem.

Nešto slično je ranije uradio urguvajski Nacional koji je pokrenuo kampanju na društvenim mrežama pa je u svoje redove uspio dovesti Luisa Suareza. Ipak, dovođenje Ronalda za Argentinos Juniorse je zaista na dugom štapu.

Najefikasniji fudbaler svih vremena sa 818 postignutih golova ima ogromnu platu i to je jedna od glavnih prepreka zašto mnogi klubovi odustaju od njegovog dovođenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi