Kritike za Ten Haga: "Ferguson se ne bi naljutio, jer se ne bi ni ponašao kao on"

Legendarni fudbaler iznio svoje mišljenje

Kritike za Ten Haga: "Ferguson se ne bi naljutio, jer se ne bi ni ponašao kao on"

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo našao se nedavno u centru skandala kada je odbio ući u posljednjim minutama utakmice protiv Tottenhama i ranije je napustio stadion. Zbog toga je adekvatno kažnjen, a sada u njegovu odbranu staje legenda Manchester Uniteda Paul Scholes.

Portugalski napadač je zbog svog ponašanja na utakmici protiv Tottenhama kažnjen izostavljanjem s utakmice protiv Chelseaja, te s miliona funti što je najveća kazna za jednog fudbalera u historiji fudbala.

U pobjedi Uniteda sinoć u Evropskoj ligi protiv Sheriffa (3:0), Ronaldo se vratio pogotkom i čini se da su stvari sada na svom mjestu kada je njegov odnos s Ten Hagom u pitanju.

Ronaldo je očekivano dobio mnogo kritika zbog svog ponašanja, no sada je u njegovu odbranu stao legendarni Paul Scholes. On je kritike uputio prema Ten Hagu i uporedio ga sa Sir Alexom Fergusonom.

"Teško je objasniti svoje osjećaje u tim trenucima. Bio je to trenutak na koji nisam ponosan i stvarno žalim zbog te geste. Suosjećam s Cristianom. Napravio je pogrešnu stvar, ali misli da bi trebao igrati svaku utakmicu, a neki fudbaleri ne mogu prihvatiti da budu izostavljeni.

Kako minute prolaze i utakmica se bliži kraju, postajete ljući i čini se da vam se um pomračuje. Ne razmišljaš više kako treba. Kad ga je Ten Hag dvije minute prije kraja zamolio da uđe, Cristiano je sigurno pomislio da se šali. 

Mislim da trener mora pokazati malo razuma. To je nepoštovanje prema Cristianu. Gledaš iskusnog fudbalera i tražiš ga da uđe u dobivenu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čuo sam mnoge ljude kako govore da bi Sir Alex poludio da je Ronaldo tako reagovao, ali mislim da se ne bi ponašao kao Ten Hag, pokušavajući ubaciti Cristiana na teren dvije minute prije kraja. To je trenutak kada uvodite mladića ili nekome date priliku da debituje", rekao je Scholes za BT Sport.

Vidjet ćemo kako će na sve ovo i da li će uopšte reagovati Ten Hag i da li će doći do reakcije i odgovora holandskog trenera. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije