Cristiano Ronaldo u Al Nassr dovodi velikog prijatelja iz reprezentacije Portugala?
Bruno Fernandes u Al Nassru? U ovom momentu zvuči kao vic.

Želja je Bruno Fernandes

Cristiano Ronaldo u Al Nassr dovodi velikog prijatelja iz reprezentacije Portugala?

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo je u zimu 2023. godine stigao u Al Nassr i nekako započeo val odlazaka velikih zvijezda u Saudijsku Arabiju. Sada u Al Nassr želi da dovede svog velikog prijatelja iz reprezentacije Portugala.

Za nekoliko sedmica, po okončanju aktuelne sezone, počinje ljetni prijelazni rok. Mnoge ekipe će se mijenjati, a jedna od onih koja želi osvježenje svlačionice je i Al Nassr.

Kako prenose mediji u Velikoj Britaniji, dosta veliku ulogu u tome imat će Cristiano Ronaldo koji očigledno ne namjerava da napusti klub, uprkos tome što ga se povezuje s povratkom u Evropu i potpisom za Bayer Leverkusen.

Poznato je da je portugalski fudbaler od dolaska u Saudijsku Arabiju aktivno sudjelovao u razgovorima oko dolaska određenih igrača u AL-Nassr, a sada bi to ponovo mogao da bude slučaj.

Naime, Cristiano Ronaldo želi da u dresu Al Nassra vidi Brunu Fernandesa. Ovaj sjajni veznjak član je Manchester Uniteda od 2020. godine, kada je stigao iz Sportinga za 60 miliona eura.

Ove je sezone nastupio na 46 utakmica, te postigao 15 golova uz 12 asistencija. Jako dobro poznaje Cristiana Ronalda iz reprezentacije Portugala, a od januara 2021. do novembra 2022. godine dijelili su svlačionicu i na Old Traffordu.

Oglasi

Al Nassr je za Brunu Fernandesa navodno spreman platiti oko 105 miliona eura, a cijela priča je primamljiva i za Brunu Fernandesa koji će uskoro napuniti 30 godina.

Jasno je da je cilj titula prvaka Saudijske Arabije sljedeće sezone. Ove godine će se morati zadovoljiti drugim mjestom, jer je Al Hilal ipak svijet za sebe.

Bruno Fernandes: Ako me Manchester United ne želi, odlazim

Ovome svemu treba dodati kako su interes za Brunu Fernandesa pokazali i Barcelona i Inter. Nakon 3:2 pobjede Uniteda protiv Newcastlea sinoć, Fernandes je za medije govorio o mogućnosti da napusti Old Trafford. Kaže da neće nigdje, ako ga klub i dalje želi.

"Klub mora da me želi", rekao je portugalski veznjak, pa nastavio:

"Osjećam da klub želi da budem dio budućnosti. Kao što sam uvijek i govorio, ne želim da budem igrač kojeg klub ne želi da ima. Ako me iz bilo kojeg razloga ne žele, ja ću otići. Ako me žele, ostajem."

"Ne razlikujem se ni od koga zato što nosim kapitensku traku. Uvijek dajem sve od sebe i svi dajemo najbolje što možemo za klub. Niko ne krije da igramo za veliki klub i moramo podizati standarde u svakoj utakmici", zaključio je.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi