Otac je istrenirana mašina, a sin čudo prirode: Nevjerovatno kakav igrač postaje Cristiano Junior

Tek mu je 12 godina

Otac je istrenirana mašina, a sin čudo prirode: Nevjerovatno kakav igrač postaje Cristiano Junior

A. Čaušević

Mnogi su skloni reći da se više nikada neće ponoviti igrač kakav je Cristiano Ronaldo. Maksimalno profesionalan i čovjek koji živi fudbal 24 sata dnevno je najefikasniji fudbaler u historiji fudbala s punim pravom se smatra najboljim ikad. 

Ronaldo ima 37 godina i jasno je da se bliži njegov kraj karijere, otac je petero djece, a njegov najstariji sin Cristiano Junior je rođen u junu 2010. godine u SAD-u.

Ovaj 12-godišnjak već neko vrijeme trenira fudbal i s obzirom na popularnost njegovog oca sasvim očekivano nalazi se se pod medijskom prismotrom zbog njegovih mogućih ambicija da zakorači u svijet fudbala kada odraste.

Kada ste sina ako ne najvećeg, onda jednog od najvećih fudbalera ikada, sasvim je razumiljvo da se mnogi pitaju da li su očevi fudbalski geni preneseni na njegove potomke.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ce5vgsDLirW/?hl=en[/instagram]

Cristiano Junior je pokazao ozbiljan interes prema fudbalu, prvo u omladinskim selekcijama Juventusa, a zatim i Manchester Uniteda dok je njegov otac bio član oba ova kluba.

Oglasi

Upravo iz tog razloga vrlo se često postavlja pitanje da li će Cristiano jednog dana biti pribiližno dobar kao njegov otac ili će ga čak i uspjeti nadmašiti.

S ozbirom da se radi o 12-godišnjaku na to pitanje je nemoguće odgovoriti, međutim snimci koji kruže internetom jasno pokazuju da je Ronaldov sin izraziti talenat.

Video o igračkom talentu Cristiana juniora objavljen prije nekoliko dana je uspio skupiti skoro 5 miliona progleda. Sve to u razmaku od sedmice.

Fanovi su odušeljeni s onim što vide, a jedan od najupečatljivijih komentara je svakako onaj da je Ronaldo istrenirana mašina, a njegov sin prirodni talenat.

Ronaldov sin još uvijek svakako samo uživa u fudbalu kao igri, a tek će u narednim godinama shvatiti ozbiljnost ove igre. Nema sumnje da će pored sebe imati najboljeg mogućeg mentora.

I dok vrijeme Cristiana junior tek treba da dođe, njegov otac u Kataru igra svoj vrlo vjerovatno posljednji Mundijal. Krenulo mu je odlično jer je postigao gol u prvom kolu protiv Gane u trijumfu 3:2.

S tim golom Ronaldo je postao prvi čovjek koje postizao golove na pet različitih prvenstava, ali se i sučio sa ozbiljnim kritikama pošto je simulirao kod izborenog penala.

Ipak, radi se o osobi koja se sa kritikama bori kroz cijelu karijeru i teško je da će sve to uticati na njega. Naredni izazove za Ronalda i Portugalce je u ponedjeljak protiv Urugvaja. 

Promo

Top Komentari

denimen9
Otac Goat, a sin Alien
0 2
user1666374721
Ko ga smatra najboljim ikad?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti