Cristiano Ronaldo je prije tačno 12 godina zabio golčinu koju je kopirao sebi na CD

Na meču Porta i Manchester Uniteda

Cristiano Ronaldo je prije tačno 12 godina zabio golčinu koju je kopirao sebi na CD

Endin Čaušević

Manchester United je prije 12 godina u četvrtfinalu Lige prvaka igrao protiv Porta, a ovaj dvomeč obilježio je nevjerovatan gol kojeg je postigao Cristiano Ronaldo.

Za Ronalda je to bila posljednja sezona u dresu Crvenih đavola jer je narednog ljeta prešao u Real Madrid za tada rekordnih 100 miliona eura. Međutim, o nekim golovima koje je postigao za United i danas se priča.

Tako su se mnogi prisjetili spektakularnog gola kojeg je Ronaldo postigao na današnji dan prije tačno 12 godina.

Tada je Manchester United u četvrtfinalu Lige prvaka igrao protiv Porta, a utakmicu na Dragau obilježio je Ronaldo nevjerovatnim golom koji je Unitedu donio pobjedu rezultatom 1:0, te plasman u polufinale.

Sigurno da je ovo jedan od najboljih golova u karijeri portugalskog igrača, a koliko je Ronaldo bio oduševljen i ponosan na sebe najbolje pokazuje činjenica da je ovaj gol kopirao na CD kako bi ga mogao gledati na DVD-u.

Oglasi

Svojom majstorijom oduševio je i saigrače, a nedavno se ovog gola prisjetio i legendarni Ryan Giggs.

"To je bio gol s 40 metara. Zaista nevjerovatan gol koji nas je ostavio bez teksta. Vratio se u Portugal i igrao protiv najvećeg rivala i uraditi nešto takvo je zaista spektakularno", rekao je Giggs.

Zanimljivo da je Ronaldo u karijeri osvojio samo jednu Puškaš nagradu za najbolji gol godine i to je bilo upravo za ovu majstoriju protiv Porta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester United se te godine uspio plasirati u finale Lige prvaka gdje su branili titulu prvaka Evrope, ali su u finalnom meču koji se igrao u Rimu poraženi od Barcelone sa 2:0.

To je bio posljednji meč za Ronalda u dresu Crvenih đavola jer je nekoliko sedmica kasnije prešao u Real Madrid.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
A gdje je CD?
2 0
Mahatma.Barbie
Jedina loša stvar kod snimka ovog gola je što je u prenosu baš u trenutku kad je Ronaldo htio da ošuta loptu režiser prebacio kadar. Fenomenalan go u svakom smislu, zasluženi dobitnik Puškaš nagrade.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti