Ronaldo napustio hotel u kojem je boravio, plaćao je pravo bogatstvo za jedan dan boravka

Pronašao novi smještaj

Ronaldo napustio hotel u kojem je boravio, plaćao je pravo bogatstvo za jedan dan boravka

E. Škorić

Cristiano Ronaldo je početkom ove godine potpisao za Al Nassr u Saudijskoj Arabiji, napustivši prethodno na ružan način Manchester United.

Ronaldo se vratio u Manchester, ali drugi njegov 'mandat' na Old Traffordu bio je za zaborav, a sve je puklo kada je dao eksplozivan intervju Piersu Morganu u novembru prošle godine, u kojem je između ostaloga kritikovao menadžera kluba Erika ten Haga.

Portugalac je tako na Svjetsko prvenstvo u Kataru stigao kao slobodan igrač, a ubrzo prihvatio bogatu ponudu sa Bliskog istoka. S porodicom se preselio u Rijad, te je odsjeo u hotel Four Sesasons.

Prema medijima iz Saudijske Arabije, Ronaldo je plaćao 250.000 funti mjesečno za najam 17 soba na dva sprata, u kojima su bili smješteni on, njegova porodica i njegova pratnja.

U konačnici, sami možete da procijenite koliko novca je izdvojio samo na stanovanje u prvim mjesecima života u Saudijskoj Arabiji.

Ronaldo je napustio taj hotel i sada živi u luksuznom kompleksu s velikom sigurnosnom prisutnošću i lakim pristupom restoraniam, trgovinama, teretanama i drugim sadržajima.

Oglasi

Vjeruje se da je Ronaldo razmišljao o prelasku u Al Muhammadiyah, jedno od najvažnijih područja u cijeloj Saudijskoj Arabiji. Još jedno područje koje je portugalska legenda razmatrala je Al Nakheel, koji ima najbolje škole za njegovu djecu.

Otkako se pridružio Al Nasru, Ronaldo je do sada zabio osam golova i asistirao za dva u četiri nastupa, a njegova ekipa trenutno je na vrhu saudijske profesionalne lige i nada se da će osvojiti ligu prvi put od 2019. godine.

Ronaldo je svakako prvo ime u Saudijskoj Arabiji i sve sve vrti oko njega. Skupo je plaćen, ali uveliko se počeo isplaćivati svojim golovima.

37-godišnjak je također inspirisao svoje saigrače da promijene svoju prehranu kako bi poboljšali svoj nogomet.

Klupski nutricionist Jose Blesa rekao je za Ideal: "Cristiano mi puno pomaže, jer ga više ništa ne možemo naučiti, ali on stvara školu oko sebe. Ostali igrači rade isto što i on jer svi žele da budu tako dobri i uspješni".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti