Cristiano Ronaldo je ipak samo čovjek: "Gledam svog sina i ne znam da li ću mu..."

Sjajni Portugalac

Cristiano Ronaldo je ipak samo čovjek: "Gledam svog sina i ne znam da li ću mu..."

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je sa 39 godina i dalje aktivan te pruža sjajne partije u Saudijskoj Arabiji. Iako je u karijeri ostvario mnoge rekorde još uvijek nema namjeru da okači kopačke o klin. O svom životu govorio je u posljednjem intervjuu.

Ronaldo je dao zanimljiv intervju u kojem se dotakao brojnih tema. Posebno je bila zanimljiva ono o Cristianu Junior koji ima 13 godina.

Najpoznatiji fudbaler današnjice je morao odrastati daleko od svog doma i imao je teško djetinjstvo. Nešto slično Ronaldo ne želi dopustiti svom sinu.

"Ja sam napustio Madeiru i otišao u Lisabon kad sam imao 11 godina. To mi je bio najteži dio karijere. Sad gledam svog dina i ne znam da li ću mu dopustiti da napusti dom, čak i u naredne dvije godine jer je teško", kazao je Ronaldo.

Ronaldov sin uglavnom trenira u akademijama klubova za koje nastupa i slavni Portugalac. Do sada je tako bio u Juventusu, Manchester Unitedu, a sada je u Al Nassru.

"Počeo sam igrati fudbal na ulici kad sam imao sedam godina. I tako je sve počelo. Nikad nisam mislio da ću postati zvijezda. Ne i kad sam imao 16 godina. Možda tek kasnije kad sam imao 18 otac je insistirao da pratim svoje snove."

Oglasi

"Moja najveća motivacija je da nastavim, da se zabavljam, da ljude činim sretnim i da moja porodica bude sretna", kazao je Ronaldo koji je zatim ispričao kako izgleda njegova svakodnevica.

"Kad ustanem istuširam se hladnom vodom, onda se napijem vode i odem zagrliti djecu, poslije toga sjednem i popijem kafu, zatim doručkujem sa porodicom i tako počinje moj dan."

Višestruki osvajač Zlatne lopte je ispričao kako vrlo često zna meditirati pogotovo na dan mečeva.

"Kada sam pod stresom, volim meditirati, posebno na dan utakmice, ponekad to radim da zamislim i dešavanja na utakmici i poene, ponekad moja podsvijest to radi automatski prije odlaska na stadion i dok se zagrijavam, to je dobro i ugodno i volim to raditi."

Ronaldo je u karijeri ostvario mnogo toga, a naredno veliko iskušenje za njega ga čeka kroz nekoliko sedmica. U pitanju je Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Top Komentari

Pajkan
I prdnem četiri puta..zlu netrebalo.
1 0
Interista
**** vas penaldo, ovi novinari svrsavaju na njega
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi