Ovaj klub je do posljednjeg trena bio u igri za potpis Ronalda: I oni su nudili rekordnu cifru
Cristiano Ronaldo će imati platu od 75 miliona eura po sezoni, a uz dodatne bonuse i marketinške akcije ova cifra će se povećati na garantovanih 200 miliona eura na godišnjem nivou (Foto: EPA)

CR ih odbio

Ovaj klub je do posljednjeg trena bio u igri za potpis Ronalda: I oni su nudili rekordnu cifru

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo (37) postao je novi igrač Al Nassra iz Saudijske Arabije. Portugalac je potpisao ugovor na dvije i po godine i po sezoni će zarađivati nestvarnih 200 miliona eura.

Cristiano Ronaldo nakon dvije decenije vrhunskog fudbala seli u Saudijsku Arabiju. Portugalac je prihvatio ponudu Al Nassra koji mu je ponudio 200 miliona eura po sezoni i postao je najplaćeniji fudbaler u historiji.

Ronaldo će se uskoro priključiti novim saigračima, a legendarni fudbaler tvrdi da ga je privukla vizija koju mu je klub predstavio.

"Radujem se iskustvu igranja u novoj državi i novoj ligi. Vizija koju ima Al Nassr je izuzetno inspirativna. Uzbuđen sam što ću se pridružiti saigračima. Želim pomoći timu da u osvajanju brojnih trofeja", rekao je Ronaldo.

Ronaldo je Al Nassr odabrao ispred nekoliko MLS timova koji su bili zainteresovani. Novinar ESPN-a Taylor Twellman tvrdi kako se jedna ponuda iz Sjedinjenih Američkih Država posebno izdvajala.

Prema informacijama američkog novinara ekipa Sporting Kansas Cityja imala je ponudu koja je bila jako blizu one koju je poslao Al Nassr.

Oglasi

"Nekoliko MLS ekipa pokazivalo je interes za Ronalda. Međutim, jedan tim se isticao - Sporting Kansas City. Njihova ponuda je bila toliko uvjerljiva da je Ronaldov tim imao nekoliko sastanaka s predstavnicima kluba, prije nego što je potpisao za saudijski tim. Paket (plate i marketing) kojeg su mu ponudili bio je blizu ponude Al Nassra", riječi su Taylora Twellmana.

Ronaldo je međutim ipak odlučio da ne ide u Kansas City i da prihvati ponudu iz Saudijske Arabije te je jučer posao zvanično i zaključen.

Portugalca u ovom klubu čeka nekoliko poznatih imena sa svjetske scene. Na klupi je Rudi Garcia, a tu su u napadu još Vincent Aboubakar i Talisca.

Gol Al Nassra čuva čuveni Kolumbijac David Ospina, a u timu su još Španac Alvaro Gonzalez i Brazilac Luiz Gustavo.

Ovaj klub je devet puta bio prvak Saudijske Arabije, posljednji put 2019. godine, šest puta su uzeli Kup Kralja, tri puta Kup Princa, te dva puta Kup Saudijske Arabije.

Top Komentari

Mowzilla
Vizija kako udvostruciti vec ogromno imanje...
1 0
BeskoPDX
MLS Klub da plati tolike pare al u kurcu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi