Ronaldo zbog Casemira donio konačnu odluku?

O Portugalcima se mnogo piše već mjesecima

Ronaldo zbog Casemira donio konačnu odluku?

Samir Mlaćo
Cristiano Ronaldo bi na kraju ipak mogao ostati u Manchester Unitedu.

Sapunici kao da nema kraja, Portugalac se povezuje sa velikim brojem klubova, no zvanično je još u redoviam Crvenih đavola.

Portugalski novinar Pedro Almeida tvrdi da će tako i ostati.

Tvrdi da je to Ronaldo odlučio učiniti zbog Cazemira koji je stigao iz Reala i s kojim se dobro poznaje.

Ronaldo je već ranije iskazao želju da se Manchester pojača i igra ozbiljnu ulogu ove sezone.

Oglasi

Rezultati na početku nove sezone pokazali su da su pojačanja itekako potrebna.

Nakon mnogobrojnih špekulacija jučer su engleski mediji objavili novu. Navodno, sada je interes za Ronalda pokazala i Borussia Dortmund koja želi dovesti napadača nakon što je Sebastianu Halleru otkriven rak testisa. Ipak, transfer je daleko od realizacije.

O tome je pričao i prvi čovjek njemačkog kluba Hans-Joachim Watzke koji je priznao da bi bilo zanimljivo vidjeti Ronalda u dresu Dortmunda, ali da je teško očekivati da će se to zaista desiti.

"Volim ga kao fudbalera i sigurno da je zanimljiva ideja da on dođe igrati za Dortmund. Ipak, nemamo nikakav kontakt s njim i trenutno nema razloga da se priča o tome da ćemo ga dovesti", rekao je Watzke.

Ronaldo ni slutio nije da će mu biti tako teško pronaći novi klub i očekivao je da će to završiti još prije početka priprema za novu sezonu, ali noćna mora za njega kao da nema kraja.

Nakon svega nije isključeno da Ronaldo ostane u Unitedu i pored činjenice da svim silama želi i ove sezone igrati Ligu prvaka, ali kako dani prolaze to sve više djeluje kao nemoguća misija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldo se u Manchester vratio iz Juventusa, a nastupao je i za Real Madrid te Sporting.

Ove sezone u prvenstvu je upisao 127 minuta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi