Bio je najbolji na svijetu, pa je postao "kralj propadanja": Ronaldo će mu se konačno odužiti za sve

Već se špekuliše

Bio je najbolji na svijetu, pa je postao "kralj propadanja": Ronaldo će mu se konačno odužiti za sve

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je u novoj menadžerskoj misiji. Čuveni Portugalac je na putu da osigura zvučni transfer u Al Nassr i spasi čovjeka koji mu je mnogo pomogao u karijeri. 

Marcelo je prekinuo ugovor s Olympiacosom nakon samo četiri mjeseca od potpisivanja ugovora s grčkim klubom i sa nešto više od odigranih 300 odigranih minuta u sezoni.

U Grčkoj su to nazvali pravim "fijaskom", a brazilski defanzivac je slegnuo ramenima, odmah završio svoju avanturu i sprema se za novu. Iza svega se navodno krije Cristiano Ronaldo.

Marcelov posljednji nastup na terenu za Olympiacos u grčkoj ligi bio je 11. marta. Trebao je biti jedno od najvećih pojačanja, ali se pokazao kao potpuni promašaj.

[twitter]https://www.instagram.com/p/CoztkettToy/[/twitter]

"Ova vrsta potpisivanja događa se jednom ili dvaput svakih deset godina u Grčkoj. Rivaldo... sada Marcelo...", pisali tu grčki mediji kada je Brazilac potpisao.

Oglasi

Umjesto toga Marcelo je jednostavno bio totalno razočaranje. Tri gola u 10 utakmica i samo dva dva puta starter za ukupno 332 minute na terenu.

U subotu 18. januara u dogovoru s klubom odlučeno da je već došlo vrijeme za rastanak. Bilo je to zbogom od Olympiacosa do te mjere da je Marcelo odmah prestao pratiti grčki klub na društvenim mrežama, što je izazvalo bijes navijača koji su se osjećali izdanima od strane Brazilca.

Marcelo već godinama nema građu profesionalnog fudbalera 

Marcelo je pretrpio nekoliko problema tokom sezone i službeno je povrijeđen, iako je za lokalne medije to jednostavno odluka između igrača i kluba kako bi se izbjegle daljnje kontroverze.

U međuvremenu, Marcelo je već odlučio napustiti Grčku i odmah se vratiti u Madrid, gdje se Real već dao na raspolaganje da se može liječiti.

Glasine sa fudbalske pijace su već počele špekulisati o mogućem narednom transferu. O povratku u Brazil ili igranju u meksičkoj Ligi MX.

Oglasi

Ipak za mnoge iza preranog raskida s Olympiakosom krije se Ronaldo koji je pozvao bivšeg saigarča iz Real Madrida da mu se pridruži u njegovom sadašnjem klubu Al Nassru.

Marcelovo propadanje je počelo 2019. godine kada je Real preuzeo Santiago Solari. Od tada uopšte nije previše vodio računa o svom izgledu i često je imao višak kilograma.

Fotografije sa zapuštenim stomakom su kružine internetom, a Kraljevi su ga držali u timu čisto iz zahvalnosti zbog svega šta je uradio za klub.

Ljetos mu je istekao ugovor, nije mu ponuđen novi. Pokušao je u Grčkoj, ali se njegovo propadanje samo produžilo, sada će ga pokušati spasiti Ronaldo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi