Hasan Salihamidžić otkrio detalje kako je odbio najboljeg svih vremena

Klupska filozofija na prvom mjestu

Hasan Salihamidžić otkrio detalje kako je odbio najboljeg svih vremena

Admin Čaušević

Rijetke su situacije kada se igrači otvoreno nude nekom klubu. Uglavnom to rade preko menadžera i nadaju se realizaciji transfera. Međutim, obično se ne završi sve onako kako to oni žele. Zna to odlično Hasan Salihamidžić.

Salihamidžić je već godinama sportski direktor Bayerna, jednog od organizaciono i finansijski najmoćnijih klubova svijeta pa nije iznenađenje što mu su putem agencija i menadžera nude razni igrači.

Tokom ljetnog prijelaznog roka popularni Braco je imao pune ruke posla, doveo je niz odličnih igrača poput Matthijsa De Ligta i Sadia Manea, dok je bio i u situaciji da angažuje možda i najboljeg svih vremena.

Naime, u razgovoru za Bild Salihamidžić je otkrio detalje kako je odbio dovođenje Cristiana Ronalda, najefikasnijeg fudbalera u historiji i višestrukog osvajača Zlatne lopte.

Ronaldov sada već bivši menadžer Jorge Mendes je stupio u kontakt sa Salihamidžićem, a proslavljeni bh. as je ispričao detalje šta se dešavalo.

"Razgovarali smo o Ronaldu, ali sam jasno rekao Mendesu da nam taj posao ne odgovara. Taj posao ne bi odgovarao Bayernu ni finansijski ni sportski", kazao je Braco te dodao.

Oglasi

"To jednostavano ne odgovara našoj filozofiji. Iako nekad imamo priliku da dovedemo igrača svjetske klase, ali također apsoluno moramo znati kako finansirati cijeli posao."

Salihamidžić je poznat po tome kao odličan pregovarač te kako na kraju uspije dobiti ono što želi, ali pod uslovima koji odgovaraju Bayernu.

Iako je često znao biti na meti kritika, posebno od strane navijača Bavaraca, klupsko rukovodstvo mu potpuno vjeruje pa je tako prošle godine i produžio svoj ugovor sa najtrofejnijim njemačkim klubom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon što je Ronaldu propao transfer u Bayern, ali ostale najbolje klubove Evrope, Portugalac je raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom, a nakon toga potpisao za Al Nassr uz očekivanu zaradu od 500 miliona za dvije i pol godine.

Za neuspjeli pokušaj pronalska odgovarajućeg kluba ceh je pratio Mendes koji već mjesecima više nije Ronaldov menadžer nakon dugog niza godina odlične saradnje.

Top Komentari

vedin
Zašto ste postavili pogrešan naslov?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi