Danas su shvatili gdje su otišli: Ronaldu "puk'o film", Mane izgubio živce, Brozović u svom svijetu

Zaigrali u azijskoj Ligi prvaka

Danas su shvatili gdje su otišli: Ronaldu "puk'o film", Mane izgubio živce, Brozović u svom svijetu

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo, Marcelo Brozović i Sadio Mane su samo neke od zvijezda koju su evropsku Ligu prvaka zamijenili azijskom, a svoj debi u novom takmičenju su imali večeras na gostovanju u Iranu.

Al Nassr je u gostima pobijedio Persepolis sa 0:2, a niti jedna od bivših evropsih zvijezda se nije upisala među strijelce, ali su svakako bili u centru pažnje. 

Na stadionu u Teheranu nije bilo publike zbog kazne iranskom klubu pa je već u startu atmosfera bila poprilično pozorišna. 

Ipak, već nakon prvog meča Mane i Ronaldo, pa i Brozović su mogli shvatiti da azijska Liga prvaka nije ni blizu onoj evropskoj.

Slavnom Portugalcu je već na startu meča "puk'o film", a razlog je katastrofalan teren i bio je poprilčno bijesan.

Oglasi

Mane je u drugom poluvremenu totalno izgubio živce, te je počao da odguruje rivalske igrače što definitivno nije svojstveno Senegalcu.

A Brozović? Hrvatu nije smetao ni rival ni teren, sjajni veznjak je bio u svom svijetu te je odigrao zaista maestaralan meč. 

Sjajni Vatreni se pokazuje kao ključni igrač Al Nassra, drži vezni red u svojim rukama te zaista briljira otkako je došao.

Još jedna situacija je pokazala da i sudije nisu na željenom nivou pošto je glavni sudija Tantshave iz Uzbekistana zaboravio da je Sarlaku dao žuti karton u prvom poluvremenu.

Tek kada su mu to rekli igrači Al Nassra Uzbekistanac je poslije drugog žutog kartona izbacio iranskog fudbalera.

Inače, Saudijci su pitanje pobjednika riješili u drugom poluvremenu kada su pogađali Ghareeb u 62. te Qasem u 72. minuti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi