Dječak iz Sirije imao je želju gledati Cristiana - Uslijedio je poziv koji će mu promijeniti život
Saudijci su odlučili reagovati i dovesti malenog dječaka na utakmicu Cristiana Ronalda (Foto: Screenshot)

Došao u Saudijsku Arabiju s porodicom

Dječak iz Sirije imao je želju gledati Cristiana - Uslijedio je poziv koji će mu promijeniti život

M. Šljivak

Dječak Nabil Saeed iz Sirije danas će ispuniti veliki san. Njemu je životna želja bila da gleda utakmicu u kojoj nastupa jedan od najboljih fudbalera svijeta Cristiano Ronaldo, a ta želja će mu se ispuniti večeras jer mu je omogućeno da prisustvuje utakmici Al Nassra i Al Batina.

Dječak Nabil Saeed izvučen je iz ruševina nakon zemljotresa koji je odnio desetine hiljada života u Turskoj i Siriji. Maleni Nabil je imao sreće da ga spasioci iz Saudijske Arabije izvuku, a on im je saopštio da mu je životna želja da gleda utakmicu Cristiana Ronalda.

Kada je vidio snimak na kojem dječak želi vidjeti Ronaldov meč, reagovao je čovjek zadužen za organizovanje velikih manifestacija Turki Alalshikh i odlučio je reagovati.

"Sine, ti i tvoja majka ste dobro došli. Ko mi može pomoći da dođem do njih?", napisao je Alalshikh na Twitteru.

Već narednog dana saznalo se o kome se radi. Dječak je s porodicom došao u Saudijsku Arabiju, a prvi čovjek kluba Musalli Al-Muammar se pobrinuo da im ništa ne nedostaje.

Oglasi

Oni su došli na utakmicu koja se igra danas. Boravit će u VIP salonu stadiona i zatim je uslijedio i susret s Cristianom.

Veliki je ovo gest čelnika Al Nassra i predstavnika Saudijske Arabije i potez vrijedan svake pohvale.

Cristiano Ronaldo je ranije često slao poruke podrške djeci Sirije. Uvijek je bio uz njih.

Oglasi

"Znamo da jako patite, ja sam slavni igrač, ali vi ste pravi heroji.Ne gubite nadu, svijet je uz vas. Stalo nam je do vas, ja sam tu za vas", dodao je Ronaldo u video poruci namijenjenoj nesretnoj djeci Sirije.

Rivali neka se sami sklone: Cristiano Ronaldo je tek počeo

Legendarni Portugalac navikao se na život u novoj sredini, kao i na saigrače. Istakao je kako se sada sve poklopilo i da je mnogo bolje shvatanje između njega i ostatka ekipe.

"Sretan sam. Sada sam više uigran s ostatkom ekipe i razumijem način na koji se kreću na terenu", rekao je Ronaldo i dodao je:

"Ekipa radi odličan posao i tim je najvažniji. Uklopio sam se jako dobro, iako je bilo teško da nauče način na koji se krećem, kao i meni kako oni funkcionišu. Navikli smo se", poručio je Cristiano.

Portugalac izgleda zaista dominantno na terenu i vidjet ćemo na koliko pogodaka će se 38-godišnja legenda zaustaviti ove sezone.

Top Komentari

nakopitam
Najveci
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi