Cristiano Ronaldo uzima Arape 'šakom i kapom' - Ugovori koje dobija su nestvarni
Cristiano Ronaldo iz dana u dan uzima nevjerovatne cifre u Saudijskoj Arabiji. Sponzori se sami javljaju (Foto: Twitter)

CR potpisao ugovor

Cristiano Ronaldo uzima Arape 'šakom i kapom' - Ugovori koje dobija su nestvarni

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo potpisao je ugovor s Al Nassrom vrijedan 200 miliona eura po sezoni, ali iz Saudijske Arabije će otići još bogatiji jer mu sa svih strana stižu ponude za saradnju u kojima će uzeti još više novca. Jedan takav ugovor Portugalac je dogovorio jučer.

Cristiano Ronaldo vlasnik je najvećeg ugovora u historiji fudbala. On će za dvije i po godine ugovora uzeti pola milijarde eura, ali dodatne cifre uzima od sponzora s kojima je dogovorio saradnju.

Tako je CR potpisao ugovor s arapskom telekomunikacijskom kompanijom Saudijske Arabije (Mobily). Ugovor je takav da će Cristiano na svojim društvenim mrežama reklamirati ovu kompaniju i za to će mu plaćati izuzetne cifre.

Ronaldo je već obavio fotografisanje za ovu kompaniju. U narednom periodu će objaviti reklame na Instagramu i svaka objava će mu donositi po dva miliona eura.

Cristiano maksimalno koristi popularnost da zaradi što više novca. Saudijci mu plaćaju istinsko bogatstvo, ali i da nije došao u ovu zemlju, mogao je mirno živjeti do kraja živote jer je odavno već postao milijarder.

Naravno, ponude za dodatnu zaradu nikad neće odbiti. Milion je milion i što ih je više to je i Cristiano sretniji.

Oglasi

Čovjek gleda i ne vjeruje svojim očima - "Ja ga nemam više šta naučiti"

Cristiano Ronaldo odlučio je karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Prihvatio je ponudu od 200 miliona eura i za sada mu u ovoj zemlji ide jako dobro.

Portugalca su saigrači prihvatili kao istinsku zvijezdu. Znaju da je on broj jedan i pažljivo prate svaki savjet koji im 38-godišnji napadač daje.

Nutricionista Al Nassra Jose Blesa otkriva kako mu je Cristiano doslovno uzeo posao jer saigrači slušaju Ronalda više nego njegove savjete.

"Svi smo se pitali kako će se raditi s njim. Nismo znali hoće li klub promijeniti određene stvari, ali u životu nisam vidio većeg profesionalca. Prvi dođe i zadnji ode s treninga".

"Cristiano mi dosta pomaže. Ja ga više nemam šta naučiti, a on je oko sebe napravio školu. Ostali igrači rade sve što i on kako bi dodatno napredovali".

"Otkako je došao svi igrači treniraju više i prate njegove upute za dijetu. Nisam još vidio da igrači jednog tima napreduju za 90 posto u odnosu na ranije. Svaki put kad ih vidim imaju manje masnoće, više mišića i doslovno rade vježbe na prstima. Pravi je luksuz raditi ovdje", rekao je Blesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi